310-es eurót ért a forint botladozása

2018.01.10
Portfolio.hu
A keddi nap második felében érezhetően gyengült a forint az euróval szemben, így a 310-es árfolyamot is megközelítette a jegyzés. A japán jen is tovább erősödik, a nap nyertese azonban eddig a norvég korona.


Szerda reggel a forint 309,86-nál járt az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal volt magasabb a kedd esti szintnél. Tegnap 310 fölé is benézett az árfolyam, pedig a nap elején még 309 alatt indult a kereskedés. A dollárral szemben szerdán 259,5-nél járt a magyar deviza, vagyis szintén kulcsszinthez közelít a jegyzés, a 260-as lélektani határ felett legutóbb december végén volt a dollár.

310-es eurót ért a forint botladozása


A forint versenytársai közül a lengyel zloty minimális erősödéssel, a cseh korona pedig enyhe visszaeséssel kezdte a napot. A feltörekvő piacokon eközben az orosz rubel 0,3%-kal erősödött a dollárral szemben, a török líra viszont 0,3%-kal gyengült, míg a dél-afrikai rand 0,05 százalékos erősödést mutat.

A dollár napok óta fokozatosan erősödik vissza az euróval szemben, szerda reggel 1,1934 körül járt a jegyzés, ami további minimális csökkenést jelentett. A japán jen a keddi erősödését folytatja miután a Bank of Japan szép lassan behúzhatja a féket, tegnap már döntöttek az állampapír-vásárlás visszafogásáról. Szerda reggelre a jen 0,7%-kal erősödött a dollárral szemben. Van még egy nagy nyertese a mai napnak: a norvég korona 0,6%-ot javított a dollárral szemben. Az orosz rubel felülteljesítése mellett vélhetően ez is az olajár emelkedésének tudható be.

310-es eurót ért a forint botladozása