Banai Péter kapta a Popovics-díjat

2018.02.12
Portfolio.hu
A Magyar Nemzeti Bank a Popovics-díjat Banai Péter Benő államtitkárnak ítélte oda. Azt már tavaly november óta tudjuk, hogy az idei Lámfalussy-díjat Zhou Xiaochuan kínai jegybankelnök kapta.


Az MNB közleményében kiemeli: Banai Péter Benő 2014 óta tölti be államtitkári pozícióját, és döntő szerepe volt a 2010-ben kezdődött sikeres fiskális fordulat végrehajtásában, a költségvetési és államháztartási kiszámíthatóság megteremtésében, valamint a pénzügyi fegyelem kialakításában - amelyek együttesen segítették elő a gazdaságpolitika két fő ága közötti összhang elérését, valamint lehetővé tették a növekedési fordulatot.

Banai Péter Benő 1998 óta a Pénzügyminisztériumban, majd a Nemzetgazdasági Minisztériumban különböző pozíciókban dolgozik. 2010-től a költségvetésért felelős helyettes államtitkári, 2014-től az államháztartásért felelős államtitkári feladatokat látja el, emellett a Magyar Közgazdasági Társaság Államháztartási Szakosztályának alelnöke. Több szakmai publikációja jelent meg, elsősorban európai uniós költségvetési kérdésekben.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Balogh Zoltán