Embertelen módszerekkel próbálja magát kihúzni a gödörből Észak-Korea

2017.11.13
Portfolio.hu
Úgy tűnik, hogy működnek az Észak-Koreára kiszabott ENSZ-szankciók; arról érkeznek hírek, hogy a rezsim megterhelő "adományozásra" kényszeríti a munkásokat, valamint embertelen módon összegyűjti a hajléktalan gyerekeket és munkatáborokba zárja őket.


A szöuli Daily NK észak-koreai forrásokra hivatkozva állítja azt, hogy a KNDK munkásait arra kényszerítik, hogy a szokásosnál korábban fizessék be adóikat, mert az országnak szüksége van a valutatartalék növelésére. Vannak olyan régiók is, ahol arra kényszerítik az embereket, hogy plusz "adományokat" fizessenek a rezsimnek, hogy az orvosi és katonai ellátmányban fellépő hiányosságaikat pótolni tudják.

Állítólag a Rjanggang-tartományban durván 15 ezer forintnak megfelelő "adományt" szedtek be, ami 40 napnyi rizstermelésnek vagy 200 kilogramm kukoricának felel meg.

A hírügynökség arról is értesült, hogy az otthontalan gyerekeket összeszedik a közterületekről és egy újonnan létrehozott "árvaházba" küldik őket - a létesítmény egészen véletlenül pont munkatáborként szolgált korábban. A gyerekeket a tábor körüli földek művelésére kényszerítik, majd ha elég öreggé válnak hozzá, besorozzák a hadseregbe.

Mindez állítólag jelentősen növelte a közelégedetlenséget az egyébként is szegénységben és nélkülözésben élő országban.

Állítólag Kim Dzsongun egy különleges értekezletet is összehívott, hogy megtárgyalják, mit tudnak tenni az Észak-Koreát ért ENSZ-szankciók hatásának csökkentése érdekében.

(Telegraph)