312 felett szédeleg a forint

2017.11.13
Portfolio.hu
Alapvetően csendesen indul a hét a devizapiacon, csak a brit font esetében látunk érdemi mozgást. A forint piacán délelőtt kisebb gyengülés bontakozott ki, annak ellenére, hogy javított a magyar adósbesorolási kilátáson a Fitch.

312 felett az euró-forint jegyzések 2017.11.13 13:56

Klikk a képre!

Hidegen hagyta a forintot a Fitch döntése 2017.11.13 08:31

Hétfő reggel 311,55-nél járt a forint az euróval szemben, ez csak 0,1 százalékkal volt alacsonyabb a péntek esti szintnél. Vagyis a magyar deviza csak minimálisan reagált arra, hogy a Fitch a hét végén pozitívra javította a magyar adósosztályzat kilátását. A dollárral szemben 267,45-nél jártunk, míg a svájci frank 268,4 forintba került.

Hidegen hagyta a forintot a Fitch döntése

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos gyengüléssel kezdi a hetet, míg a cseh korona minimálisan erősödött reggel. A feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, a török líra 0,3%-ot javított, míg a dél-afrikai rand 0,4%-kal erősödött.

A dollár is erősödni próbál az euróval szemben, most 1,165 alatt jár kicsivel a jegyzés, ami 0,1 százalékos dollárerősödésnek felel meg. Közben a japán jen 0,1 százalékkal erősödött a dollár ellenében, míg az angol font több mint fél százalékos eséssel kezdett. A font esetében ennek oka az, hogy a hétvégén megint olyan nyilatkozatok jelentek meg, melyek arra utalnak, hogy Brüsszel köti az ebet a karóhoz, Antonio Tajani, az Európai parlament elnöke úgy nyilatkozott, hogy a briteknek legalább 60 milliárd eurót kell fizetniük elválásként, miközben eddig ez az összeg szerepelt felső határként a hírekben.

Hidegen hagyta a forintot a Fitch döntése

Különösen fontos makroadat ma nem jelenik meg, holnap reggel érkezik a harmadik negyedéves magyar GDP-adat, ami érdemi hatással lehet akár a forintra is, majd kedden napközben Európából is érkezik hasonló statisztika.