Holnapután jöhet az új magyar devizakötvény

2018.03.12
Portfolio.hu
Szerdán úgynevezett szamurájkötvényt bocsáthat ki Magyarország a japán piacon - tudta meg a Magyar Idők. A lap cikke szerint hároméves állampapírral léphetünk a távol-keleti piacra, a kibocsátás összegéről viszont egyelőre nincsenek információk.


A Magyar Idők értesülései szerint a hosszú hétvége előtt dönthet jenalapú kötvények kibocsátásáról Magyarország. Kiemelik, hogy a Bloomberg japán felületei alapján erre a napra tűzték ki egy hároméves futamidejű úgynevezett szamurájkötvény értékesítését. Nemrég egyébként a Reuters már megszellőztette, hogy március végéig jöhet a magyar jenkötvény.

A hírügynökség jelentése szerint már tavaly júliusban kért egy 100 milliárd jenes (mintegy 930 millió dollár) "kibocsátási ablakot" a szamurájkötvényekre, illetve ugyanekkora összegben úgynevezett Uridashi kötvényekre is.

Az utolsó magyar jenkötvény tavaly járt le, az ÁKK már korábban szorgalmazta, hogy érdemes lenne a piacon maradnia Magyarországnak. A mostani kibocsátás összegéről egyelőre nincsenek hírek, de az eddigi ismeretek alapján finanszírozási szempontból elhanyagolható lehet, várhatóan néhány százmillió euróról beszélhetünk majd.