Itt ellenőriz a héten a NAV

2017.03.20
Portfolio.hu
A fővárosban a piacokon, főleg a Lehel piacon számíthatnak az adóhatóság ellenőreire a vállalkozások, míg vidéken a személyszállítókat, a mezőgazdasági termékekkel kereskedőket, illetve főleg az online pénztárgépre újonnan kötelezetteket ellenőrzik - derült ki a NAV hétfőn közzétett legfrissebb ADÓtraffipaxából.


A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 20-tól 24-ig fokozottan ellenőrzik Fejér megye területén a személyszállítási szolgáltatást végzőket. Az ellenőrzések során kiemelt figyelmet fordítanak a nyugta-, számlaadási kötelezettség teljesítésére.

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív ellenőrzési osztály adóellenőrei március 20-tól 24-ig tartó időszakban Veszprém Megye egész területén kiemelten ellenőrzik a január 1-jétől online pénztárgép használatára kötelezett új adózói kört. Az online pénztárgép jogszerű használatával kapcsolatos és a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítésének vizsgálatán túl sor kerülhet az alkalmazottak adóhatósághoz történő bejelentésének szabályszerűségének ellenőrzésére is. Az érintett adózói kör: gépjármű- javítás,karbantartás, gépjárműalkatrész-kiskereskedelem, motorkerékpár, alkatrész kereskedelem, javítás.

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 22-től 24-ig az illetékes fővárosi nagyobb piacokon - kiemelten a Lehel piacon - fokozottan ellenőrzi a bizonylatadási kötelezettség teljesítését, valamint az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését.

Zala megyében a NAV munkatársai március 20-ától egy héten keresztül fokozottan ellenőrzik a mezőgazdasági termékek értékesítését üzletekben, faiskoláknál, telephelyeken. A revizorok elsősorban a bizonylatadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják.

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív adóellenőrei a héten az alábbi településeken tervezik helyszíni ellenőrzések lefolytatását:
  • március 20-án Gyöngyösön
  • március 21-én Vámosgyörkön
  • március 22-én Hatvanban, Petőfibányán
  • március 23-án Parádon
  • március 24-én Egerben

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív adóellenőrei a héten a kiskereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozásoknál kiemelten az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartása, a nyugtaadási kötelezettség teljesítése körében végeznek vizsgálatokat.

A NAV Pest Megyei Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai március 23-án, Inárcs településen az online pénztárgépek jogszerű használatával, valamint jövedéki termékek forgalmazásával összefüggő, átfogó teljes települést érintő egész napos ellenőrzéseket végez.