Kapaszkodik vissza a török líra a tegnapi esés után

2018.03.14
Portfolio.hu
A magyar piacon a hét utolsó kereskedési napja van ma, azonban a forint reggelre sem mozdult érdemben, továbbra is 312 körül jár az euróval szemben. A feltörekvő devizák piacán azonban látunk komolyabb mozgásokat, a török líra és a dél-afrikai rand is erősödik a dollár ellenében.


Szerda reggel a forint 311,84-nél járt az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a kedd esti árfolyammal. Az utóbbi napokban a forint megint befagyott a jelenlegi szint környékén, a hosszú hétvége alatt azonban a devizapiacon lesz kereskedés, az illikvid piacon pedig akár a forint árfolyamában is lehetnek kilengések. A dollárral szemben 251,51-nél járt a maghyar deviza jegyzése, míg a svájci frank 266,52 forintba került.

Kapaszkodik vissza a török líra a tegnapi esés után


A forint régiós versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot, a fejlődő devizák piacán azonban látunk nagyobb elmozdulásokat. Az orosz rubel például alig mozdult, de a török líra 0,3 százalékkal tudott erősödni a dollárral szemben, de a dél-afrikai rand is hasonló teljesítményt mutatott.

Az euró-dollár árfolyam szintén napok óta alig mozdul, kisebb kilengésekkel 1,23 körül ingadozott. A mai reggel azért érdekes, mert 1,24 közelébe erősödött tegnap az euró az amerikai külügyminiszter távozásának hírére, innen érdekes lesz, hogy tud-e még tovább menni a devizapár felfelé. A japán jen eközben minimális erősödést mutatott a dollár ellenében, akárcsak az angol font.

Kapaszkodik vissza a török líra a tegnapi esés után


A ma megjelenő makroadatok közül az amerikai kiskereskedelmi statisztika érdemel említést, emellett az EKB oldaláról érkeznek fontos nyilatkozatok, többek között Mario Draghi is megszólal.