Kijött a friss lista: nem Magyarország a legnagyobb mamahotel Európában

2018.05.15
Portfolio.hu
Az Eurostat friss adatai szerint minden négy fiatal európaiból (25-34 évesek) egy még mindig a szülői házban lakott 2016-ban. Leghamarabb a dán, finn és svéd fiatalok repülnek ki a családi fészekből, míg a horvátok, szlovákok, görögök, máltaiak és olaszok csak vonakodva hagyják ott a szülőket. A magyar fiatalok függetlenedési törekvése nagyjából a középmezőnyre elég, de igen nagy a szórás a nők és férfiak között.


Átlagosan az európai fiatalok 26 évesen hagyják ott a szülői házat, de a svédek már 21 évesen, a dánok 21,1 évesen és a finnek 21,9 évesen önálló életet kezdenek - derül ki az Eurostat friss adataiból.

Ehhez képest Máltában vagy Horvátországban csak 32 éves korukra hajlandóak kirepülni a fiatalok, Magyarország a középmezőnyben van a nagyjábóli 27-tel. Hazánk egyébként kitűnik azzal, hogy nálunk az egyik legnagyobb a különbség abban, hogy mikor kezdenek önálló életet a nők és férfiak, mert míg előbbiek már 26 évesen elmennek otthonról, a magyar férfiak inkább csak 29 éves korukra hajlandóak ezt meglépni.

Kijött a friss lista: nem Magyarország a legnagyobb mamahotel Európában
Klikk a képre!


Nemrég írtunk arról, hogy a KSH adatai alapján egyre később kezdenek önállósodni a magyar fiatalok. Míg 1990-ben a 21 évnél idősebbek körében már több volt az önállósodott, mint a szülőkkel élő fiatal, addig 2016-ban a váltás csak a 25. életévtől következik be.Kijött a friss lista: nem Magyarország a legnagyobb mamahotel EurópábanCímlapkép: MTI/Balogh Zoltán