Ma sem jött össze a forintgyengítés az MNB-nek

2017.10.13
Portfolio.hu
Hiába próbálkozott Nagy Márton pénteken megint verbális intervencióval, annak hatása nem sokáig tartott ki, délutánra ismét erősödésbe kapcsolt a forint. Közben az amerikai infláció megjelenése után tovább esik a dollár.

Esik a dollár az adatra 2017.10.13 14:54

Nagyot esett az elmúlt percekben a dollár az euróval szemben miután az amerikai infláció elmaradt a várttól. Az 1,1865 körüli érték most 0,3%-os euróerősödést jelent tegnaphoz képest.

Nagyon megy a zlotynak ma 2017.10.13 14:48

A lengyel zloty a forintnál is jobban muzsikál, már fél százalékkal erősödött ma az euróval szemben, miközben a cseh korona 0,2%-ot javított.

Nem jött be a forintgyengítés 2017.10.13 14:44

Átmeneti megingás után délutánra megint erősödött a forint, vagyis Nagy Márton szavainak hatása sem tartott sokáig. Most 308,2-nél járunk az euróval szemben, ami 0,2%-os forinterősödést jelent tegnaphoz képest.

Nagy Márton ismét lebeszéli a forintot 2017.10.13 12:59

Növekedtek a lefelé mutató inflációs kockázatok - mondta Nagy Márton a Figyelő Top200 konferencián. Az MNB alelnöke szerint az inflácós várakozások erősen horgonyzottak Magyarországon, a környezet pedig hűtő: az eurózónában szeptemberben meglepeően alacsony volt az infláció.

tovább a cikkhez...

Lassan megint fejfájást okozhat a forint az MNB-ben 2017.10.13 08:46

Péntek reggel 308,67-nél kezdi a napot a forint az euróval szemben, ez minimális erősödést jelent csütörtök estéhez képest. Az utóbbi egy hétben pedig már 1,1 százalékkal erősödött a magyar deviza, amivel gyakorlatilag visszaerősödött arra a szintre, ahol a szeptemberi kamatdöntés előtt volt. Akkor 309 környékéről kezdett gyengülni a forint, el is ment egészen 313 közelébe miután a Monetáris Tanács 10 bázisponttal visszavágta az egynapos betéti kamatot. Persze korábban augusztus végén 302 közelében is járt a jegyzés, akkor már jelezte az MNB, hogy további lépéseket tervez. Most a jelek szerint a piac megpróbálja tesztelni a jegybank elköteleződését a laza kondíciók mellett, nem véletlen, hogy az utóbbi napokban több olyan elemzés is megjelent, melyek további lazítást várnak az év végéig.

Lassan megint fejfájást okozhat a forint az MNB-ben

A dollárral szemben 260,6-ig erősödött vissza a forint, ez 0,2 százalékkal alacsonyabb a csütörtök esti szintnél az amerikai deviza gyengülése miatt. A svájci frank pedig eközben 267,3 forintba került.

Lassan megint fejfájást okozhat a forint az MNB-ben

A régióban a lengyel zloty a forinthoz hasonlóan 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot, míg a cseh korona minimálisan gyengült az euróval szemben. A feltörekvő piacokon eközben az orosz rubel szintén kicsit visszaesett a dollárral szemben, a török líra 0,2 százalékkal erősödött, míg a dél-afrikai rand szintén 0,2 százalékot javított.

A dollár közben kismértékben tovább gyengült az euróval szemben is, az 1,184 körüli árfolyam 0,1 százalékkal magasabb a tegnapinál. A japán jen 0,3 százalékkal erősödött az amerikai deviza ellenében, míg az angol font megnyugodott a tegnapi rángatás után. Csütörtökön elsősorban a Brexittel kapcsolatos ellentmondó hírek hatására voltak heves kilengések az árfolyamban.

Lassan megint fejfájást okozhat a forint az MNB-ben

A mai makroadatok közül a délután érkező amerikai kiskereskedelmi forgalom és az infláció okozhatnak kilengéseket a mpiacon, majd magyar idő szerint este több Fed-döntéshozó is megszólal.

A címlapkép forrása: Todoroff Lázár/Portfolio