Már csak pár nap és itt a 2018-as költségvetés

2017.04.19
Portfolio.hu
A 2018-as költségvetés tervezési köriratban szereplő tervek szerint a kormány május 5-én nyújtja be az Országgyűlésnek a jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslatot. Közben pedig megjelent az NGM oldalán a költségvetést megalapozó törvényjavaslat.


A Nemzetgazdasági Minisztérium még márciusban tette közzé "a 2018. évi költségvetési törvényjavaslat összeállításához szükséges feltételekről és az érvényesítendő követelményekről" című tájékoztató anyagát, ami egy előzetes, általános dokumentum a következő év költségvetési tervezésének irányáról.

Ebben az NGM hangsúlyozza: a 2018. év tekintetében változatlanul prioritást élvez az államadósság mértékének csökkentése, amit segít a foglalkoztatás bővüléssel támogatott dinamikus gazdasági növekedés és a fegyelmezett költségvetési politika.

A jövő évi költségvetés kiemelt prioritása marad továbbra is a családok támogatása (adókedvezményekkel, célzott támogatásokkal), az életpályaprogramok továbbvitele, a foglalkoztatottság növelése és a hazai forrásból megvalósuló beruházások ösztönzése - olvasható a dokumentumban.

A lehetséges családtámogatási eszközökről épp ma reggel írtunk: