Megint rájár a rúd a dollárra, a forintot nem ereszti a 312

2018.02.13
Portfolio.hu
Kedden ismét érezhető mértékben gyengült a dollár az euróval szemben, miközben a forint kisebb visszaesést mutatott, így továbbra is 312 körül jár az árfolyama.


Kedd estére a forint 312,03-ig esett vissza az euróval szemben, ez 0,1 százalékos emelkedést jelentett a hétfői árfolyamhoz képest. Az utóbbi napokban egyébként már megszokhattuk, hogy a korábban hónapokig kitartó 308-310-es sávból egy kicsit feljebb tolódott az euró-forint jegyzés, most inkább a 312 határozza meg a devizapárt.

Megint rájár a rúd a dollárra, a forintot nem ereszti a 312


A dollárral szemben 252,48-nál járt a magyar fizetőeszköz, ami az amerikai deviza visszaesésének köszönhetően így is majdnem fél százalékos forinterősödést jelentett.

A forint versenytársai sem mozdultak érdemben, a lengyel zloty minimális erősödést mutat, míg a cseh korona a forinthoz hasonlóan kismértékben gyengült. A feltörekvő piacokon a török lírára érdemes figyelni, mely még a botladozó dollár ellenében is tudott 0,2%-ot veszíteni.

Az euró-dollár jegyzés több mint fél százalékkal emelkedett, így 1,2358-nál járt. A nap második felében az új Fed-elnök eskütétele sem befolyásolta érdemben a hangulatot, Jerome Powell óvatos hangot ütött meg beszédében.

Megint rájár a rúd a dollárra, a forintot nem ereszti a 312