Megint rájár a rúd a feltörekvőkre

2017.11.14
Portfolio.hu
A forint minimális elmozdulással kezdi a keddi napot, a feltörekvő piacon azonban folytatódik a hétfőn is látott gyengülés. A török líra és a dél-afrikai rand ennek fő vesztesei.


Kedd reggel a forint 311,73-nál járt az euróval szemben, ez szinte hajszálra megegyezett a hétfő esti árfolyammal. Vagyis a magyar deviza továbbra sem tud kimozdulni a 310-312-es sávból, ezen talán majd a jövő keddi MNB-döntés segíthet. A dollárral szemben 267,16-nál jártunk, míg a svájci frank 268 forintba került.

Megint rájár a rúd a feltörekvőkre


A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot. A feltörekvő piacokon azonban komolyabb kilengéseket láttunk az elmúlt hetekben: a török líra például egy hónap alatt 6,6%-kal gyengült, míg a dél-afrikai rand 9,3-ot esett. Ma reggel a líra és a rand is 0,2%-os gyengüléssel kezdtek.

Megint rájár a rúd a feltörekvőkre


Az euró minimális erősödéssel kezdte a napot a dollárral szemben, a jegyzés 0,05 százalékkal kúszott feljebb , így 1,1674 körül jár. Közben a japán jen minimálisan gyengült a dollár ellenében, míg az angol font 0,2%-ot veszített.

Megint rájár a rúd a feltörekvőkre


A mai nap hangulatát egyértelműen a GDP-adatok határozzák meg. Egy órán belül jön a magyar adat, majd délelőtt az Eurostat is közli a harmadik negyedéves számokat. Emellett a jegybanki nyilatkozatokra lesz érdemes figyelni, a Fed, az EKB és a Bank of England részéről is jönnek megszólalások.