Megszerezte Észak-Korea a legfrissebb amerikai háborús terveket

2017.10.10
Portfolio.hu
235 gigabájtnyi, nagyrészt titkosított katonai dokumentumot szereztek meg észak-koreai hackerek Dél-Koreától - ismerte el Szöul. Kim Dzsongun emberei megszerezték többek közt az Egyesült Államok és Dél-Korea hadműveleti terveit is, melyben részletesen leírják, hogy győznék le Phenjant, ha háborúra kerülne sor Észak-Koreával.


A dél-koreai demokrata párt egy képviselője tájékoztatta ma a sajtót arról, hogy tavaly szeptemberben észak-koreai hackerek feltörtek egy védelmi adatközpontot és ellopták többek közt az 5015-ös műveleti tervet is, melyben azt részletezik, hogy győznék le Észak-Koreát, ha háborúra kerülne sor.

A tervek közt szerepel egy rakás precíziós támadás is, amely kifejezetten az észak-koreai kormányt és Kim Dzsongunt személyesen célozza. Úgy tudni, mindez jelentősen feldühítette a "bölcs vezért," aki miután tudomást szerzett a tervekről, megváltoztatta a napi rutinját és az autókat, amelyekkel közlekedik.

A 235 gigabájtnyi ellopott adat mintegy 80%-át derítette még csak fel Dél-Korea, a háborús menetrend mellett a különleges erők válságtervei és kulcsfontosságú katonai létesítmények és erőművek helyszínei is szerepelnek.

Észak-Korea hackerei egyébként nagyon aktívak és jól képzettek, a világ minden részén támadnak célpontokat. Őket vádolják többek közt a világ legnagyobb digitális bankrablásával is:


(Financial Times)