Megúszta a további gyengülést a forint

2018.05.14
Portfolio.hu
Minimálisan mozdult csak a forint hétfőn az euróval szemben, továbbra is 315 felett jár a jegyzés, miközben az euró napközben majdnem 1,20-ig kapaszkodott vissza a dollárral szemben.


Hétfő este a forint 315,46-nál állt az euróval szemben, ez 0,05%-kal volt magasabb a múlt pénteki árfolyamnál, vagyis nem gyengült tovább érdemben a magyar deviza. A dollárral szemben pedig még erősödni is tudtunk, a 263,44-es árfolyam 0,2 százalékkal alacsonyabb a péntekinél, míg az angol font jelenleg 358,15 forintba kerül, ami 0,2 százalékkal magasabb, mint a hétvége előtt.

Megúszta a további gyengülést a forint


A forint versenytársai közül a régióban a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulást mutatott, vagyis a jelek szerint az összes térségbeli devizával kapcsolatban csökkent a piaci nyomás. A feltörekvő piacokon közben az orosz rubel 0,35 százalékkal erősödött a dollárral szemben, a török líra 0,2 százalékkal gyengült, a dél-afrikai rand pedig alig mozdult.

Az euró-dollár árfolyamban egész nap korrekciót láttunk, az utóbbi időszak dollárerősödése után ezúttal az euró javára fordult a szerencse. Kora este 1,1974-nél járt az árfolyam, ami 0,3 százalékkal volt magasabb a péntekinél, de napközben az 1,20-at is megközelítette a jegyzés.

Megúszta a további gyengülést a forint