Nem bír lendületbe jönni a forint

2017.04.20
Portfolio.hu
Továbbra is négyhavi mélypontja közelében ingadozik a forint az euróval szemben, azaz nem tud elrugaszkodni az erősödés felé a 314 közeli szintekről. Közben az angol font szárnyalása elakadt azzal együtt, hogy a parlament megszavazta az előrehozott választásokat. Figyelemre méltó, hogy a cseh korona csaknem odáig visszagyengült, ahonnan szabadjára engedték bő két hete.


Hétfő óta nem tud elszakadni a forint az euróval szemben a 314 körüli szintről, mert az erősödési kísérletek rendre elakadnak 312,5-313 körül. Ma reggel 313,4 körül jár a kereskedés a bankközi piacon, azaz továbbra is négyhavi mélypont közelében ingadozik a forint.

Nem bír lendületbe jönni a forint


Az, hogy rendre elakadnak 312,5-313 körül az erősödési kísérletek, nem meglepő, itt húzódik a berajzolt szűkülő háromszög felső szára, ami fontos technikai támasz szint az árfolyamban. Ezen kellene lefelé átjutnia a forintnak ahhoz, hogy további erősödés előtt nyíljon meg a tér.

Nem bír lendületbe jönni a forint


Közben a font keddi nagy szárnyalása tegnap elakadt a parlamenti döntés mellett, amely engedélyezte, hogy 2020-ról most júniusra előrehozzák a parlamenti választásokat (és közben hangsúlyozták, hogy ez nem a Brexitről szóló második népszavazás).Nem bír lendületbe jönni a forint