Nem megy bele Buffett az újabb millió dolláros fogadásba

2017.10.12
Portfolio.hu
A 87 éves Warren Buffett nem egyezett bele a Mark Yuskóval való fogadásba, mivel szerinte már túl öreg. Arról fogadtak volna, hogy egy választott hedge fund kosarat felülteljesít majd az S&P 500 10 év alatt, miután pár hónapja Buffett megnyert egy hasonló fogadást Ted Seidesszel.


Yusko kihívását e-mailben utasította vissza az "omahai orákulum". Azt írja benne, hogy a Protegével (vagyis az alappal, amit Seides kezelt) való fogadás már bizonyította, amit el akart érni, vagyis a professzionális vagyonkezelés felülvizsgálatát. Hozzáteszi: mire a fogadás letelne, már 97 éves lenne, szerinte ez már nem lesz a legjobb idő arra, hogy az eredményeket kommentálja. Továbbra is úgy gondolja viszont, hogy az S&P 500 jobban fog teljesíteni, mint a legtöbb hedge fund, miután levonták az ügyfeleiktől a vagyonkezelés költségeit.

Buffett múlt héten még azt mondta, hogy szívesen fogadna bárkivel, aki a vagyonának egy "jelentős részét" feltenné a fogadásra. Kihívását akkor Twitteren fogadta el Mark Yusko, aki egy 1,8 milliárd dolláros alapot kezel. Erről itt írtunk:


Yuskót meglepte Buffett válasza, ő úgy gondolta, hogy "jó eséllyel" belemegy majd a fogadásba, múlt héten még telefonon is beszélt vele.

Csalódott vagyok, mert az ő részvétele a nyilvános érdeklődést fenntartotta volna ezzel a nagyon fontos kérdéssel kapcsolatosan
- mondta a hedge fundos. A fontos kérdés az aktív és passzív vagyonkezelésről való párbeszéd.

Yusko egy kicsit módosította a fogadás feltételeit és így próbálkozik újra, de azt mondta, hogy "nincsenek nagy reményei."

(CNBC)