Nem tudnak tovább esni a hosszú hozamok

2017.10.12
Portfolio.hu
A tervezett 40 helyett 53,5 milliárd forint értékben adott el kötvényeket csütörtökön az ÁKK, a hozamok viszont már nem tudnak tovább csökkenni a jegybank szeptemberi lazítása ellenére sem, kismértékben emelkedtek az átlaghozamok.


A hároméves kötvény esetében a meghirdetett 15 milliárd forintos kínálatra 59,8 milliárdos kereslet volt, melyből végül 21 milliárdot el is fogadott az adósságkezelő. A 0,51%-os átlaghozam két bázisponttal haladta meg a két héttel korábbit.

Nem tudnak tovább esni a hosszú hozamok


Az ötéves papírok esetében a 15 milliárdos kínálatra 51 milliárdnyi ajánlat érkezett, így a maximális összegű ráemeléssel élve 22,5 milliárdot el is fogadtak. Az átlaghozam 1,22% lett, ami 2 bázispontos emelkedést jelentett a legutóbbi aukcióhoz képest, viszont négy bázisponttal alacsonyabb volt a másodpiaci referenciahozamnál.

Nem tudnak tovább esni a hosszú hozamok


A 15 éves kötvények esetében 10 milliárd forint volt a kitűzött cél, végül 18,1 milliárdos kereslet mellett a tervezett mennyiséget el is fogadták. Az átlaghozam 3,28% lett, ami 3 bázisponttal maradt el a másodpiaci értéktől.

Nem tudnak tovább esni a hosszú hozamok