Orbán bemondta az új célt: magyar embernek magyar főnököt!

2018.03.12
Portfolio.hu
Két helyszínen több mint hatmilliárd forintos újabb beruházást valósít meg Magyarországon a Rosenberger Magyarország Kft - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a cégcsoport nyírbátori gyárának átadásán. A kormányfő szerint a német gazdaság szolgál jelenleg példaként Magyarország számára, háromból két magyarnak hazai cégnél kellene dolgoznia.


Autóipari és telekommunikációs csatlakozókat és kábeleket fognak készíteni abban a gyárban, melyet hétfőn adtak át Nyírbátorban. A Rosenberger-csoport beruházása 3,1 milliárd forintból 400 embernek ad majd munkát - emelte ki Peter Rosenberg tulajdonos.

A gyárátadón Orbán Viktor egyben bejelentette a Rosenberger következő beruházását: Jászárokszálláson és Nyírbátorban több mint 6 milliárd forintból, 1,1 milliárdos állami támogatással építenek új gyárakat, melyek további 400 munkahelyet teremtenek.

Magyarország is szeretne olyan családi vállalkozásokat, melyek hasonló sikereket mutatnak fel

- szögezte le Orbán a Rosenberger eredményeinek felsorolása után.

A kormányfő kiemelte: olyan gazdaságot szeretnénk, ami úgy néz ki, mint a német, cél, hogy a GDP 50%-át magyar családi vállalkozások adják, a magyar dolgozók 60-65%-a pedig ilyen hazai tulajdonú cégekben és üzemekben dolgozhasson.


Az elmúlt évek után idén is hatalmas beruházások lesznek Magyarországon, a gazdaság teljesítménye legalább 4%-kal növekedni fog, ami azt jelenti, hogy a béreknek és a nyugdíjaknak megvan a pénzügyi fedezete

- szögezte le a miniszterelnök.

A címlapkép forrása: Czeglédi Zsolt/MTI