Örülni fognak az áprilisi számlának a távhősök

2018.03.13
Portfolio.hu
Megjelent a Magyra Közlönyben az a kormányrendelet, amely a gázszámlák havi egyszeri, 12 ezer forintnyi jóváírásáról rendelkezik.

A rendelet főbb pontjai:
  • Az egyszeri, 12 ezer forintnyi juttatást a szolgáltató az áprilisi számlákon írja jóvá.
  • Fontos, hogy ha a számla összege alacsonyabb, mint a juttatás összege, akkor a korábban jóvá nem írt juttatást a szolgáltató a következő számlán fogja jóváírni úgy, hogy legkésőbb június végéig a teljes 12 ezer forintot jóvá kell írni.
  • Azoknál a lakóépületeknél, ahol a távhőszolgáltatás díját egyben, díjszétosztás nélkül fizetik be, a juttatást lakásonként egyenlő mértékben érvényesítik (amennyiben az lakás céljára szolgáló épületrésznek minősül).
  • A juttatás ellenértékét az energiapolitikáért felelős miniszter április 15-éig fizeti meg a szolgáltatóknak.
  • Az egyszeri juttatásról, annak jóváírásáról majd a távhőszolgáltató értesíti az érintett családokat.


A rezsicsökkentésről először Orbán Viktor beszélt múlt héten, a miniszterelnök akkor azt mondta, hogy a 12 ezer forintos egyszeri jóváírásra a rendkívüli téli hideg miatt van szükség, erről bővebben itt írtunk:Kósa Lajos egy ma tartott sajtótájékoztatón még elmondta, hogy a szolgáltatóknak április 15-ig a központi költségvetésből a célra 7,8 milliárd forintot utalnak át. Kitért arra is, hogy a téli rezsicsökkentés a távhő esetében 650 ezer fogyasztót érint.

Címlapkép: MTI/Komka Péter