Varga nem rohanna a kisker multik szivatásával

2017.03.20
Portfolio.hu
Varga Mihály nem sietné el a kereskedelmi szektort érintő törvénymódosításokat, legalábbis ez olvasható ki a miniszter mai nyilatkozatából.


A nemzetgazdasági miniszter a kiskereskedelmi szektort érintő törvénymódosítási kezdeményezésről kérdésre válaszolva elmondta: még folynak a tárgyalások a szereplőkkel, nincsen döntés, nyitottak az új javaslatokra. A miniszter úgy vélte, április végéig van lehetőség döntéseket hozni az ügyben, hogy május elején a parlament elé lehessen terjeszteni a törvénymódosítást.

Varga hangvétele megerősítheti azokat a múlt heti sajtóinformációkat, miszerint annyira nincs egyetértés a kiskereskedelmi láncok újabb különadója ügyében, hogy lehet, hogy a kormány elveti a tervet.Mai sajtótájékoztatóján Varga arról is beszélt: nem látnak problémát a kis- és középvállalkozói (kkv) szektorban a bérmegállapodás, béremelések végrehajtásában. A legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál bővülés van, a friss adatok szerint először haladta meg a 2 milliót az alkalmazottak száma. Hozzátette, a bérmegállapodás aláírásakor is felmerült, hogy lesznek olyan vállalkozások, amelyeknél versenyképességi, hatékonysági problémát okoz a béremelés, azonban ezek a vállalkozások valószínűleg hosszú távon sem maradhattak volna versenyképesek.