Fontos információk

Összejöhet egy Trump-Putyin találkozó júliusban

2017.06.23
Portfolio.hu
A washingtoni Fehér Ház szóvivője nem zárja ki, hogy júliusban sor kerülhet Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozójára.

Türelmesen várja Trump a nagy tervének elfogadását

2017.06.23
Portfolio.hu
Donald Trump amerikai elnök egy televíziós interjúban úgy vélte, hogy kicsi az esélye az egészségbiztosítási törvény jövő hétre tervezett elfogadásának.

Elgyengült a héten a forint

2017.06.23
Portfolio.hu
A hét utolsó napján is toltak egyet a forint árfolyamán, ami így megközelítette a 310-es szintet az euróval szemben. Észrevehető a hazai fizetőeszköz gyengélkedése más devizákhoz képest is.

Kezdeményezték a vízhiányos időszak kihirdetését Magyarországon

2017.06.23
Portfolio.hu
A biztonságos élelmiszertermelés fenntartása érdekében vízhiányos időszak megállapítását kezdeményezte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) - június 1-jétől visszavonásig - Pintér Sándor belügyminiszternél. Ha a tárcavezető elfogadja a kamara javaslatát, akkor a gazdálkodóknak az adott időtartamban nem kell vízkészlet-járulékot fizetniük az öntözéshez, halgazdálkodáshoz és rizstermeléshez használt víz után.

Kétharmad helyett sima többséggel verték át a parlamenten a plakáttörvényt

2017.06.23
Portfolio.hu
A településkép védelméről szóló törvény módosításával szigorította az Országgyűlés a politikai reklámok kihelyezését pénteki rendkívüli ülésén. A Jobbik az Alkotmánybírósághoz fordul a mai szavazás módja miatt.

Újra nekiment Orbánnak az Economist

2017.06.23
Portfolio.hu
Tavaly október után ma újra kemény bírálatot fogalmazott meg a brit Economist hetilap szerkesztőségi cikkében az Orbán Viktor által követett politikával szemben és azt szorgalmazta, hogy az Európai Uniónak akár a pénzek megvonásán keresztül is fel kellene lépnie a magyar vezető ellen. Közben a Die Welt német konzervatív lap a visegrádi országcsoport helyzetérő és kilátásairól közölt cikket, azt feszegetve, hogy a német-francia tengely fellépése miatt kétfelé szakadhat az országcsoport. Ez azt jelentené, hogy a csehek és a szlovákok a belső mag felé húzhatnak, míg a magyar-lengyel páros a több mozgástér érdekében a saját útját követné az EU-n belül. A ma reggeli V4-Macron találkozón a hírek szerint nem közeledtek az álláspontok és volt egy kis szóváltás is az európai értékek körül.

Milliárdos nagyberuházáshoz ad pénzt az állam a Nyírségben

2017.06.23
Portfolio.hu
Mintegy 3,7 milliárd forint értékű beruházással bővíti kapacitását a Diehl Aircabin Hungary német légi ipari beszállító vállalat Nyírbátorban, amelyhez a magyar kormány 1,38 milliárd forint támogatást biztosít - jelentette be pénteken a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten. Szijjártó Péter hozzátette: az 1902-ben alapított, máig családi tulajdonban lévő vállalat beruházása nyomán 230 új munkahely jön létre, új épületeket építenek, gépeket szereznek be. Az állami támogatás munkahelyenként 6 millió forintot tesz ki.

Hatalmas kötbérigényt jelentett be a BKV a reggeli metróhiba után

2017.06.23
Portfolio.hu
Több mint 800 millió forint kötbérigényt jelentett be a BKV a 3-as metró vonalán futó szerelvények gyártója és felújítója, a Metrovagonmas felé, és azonnali hatállyal Magyarországra kérette a társaság vezetését - közölte a BKV pénteken az MTI-vel.

Hatéves csúcsra ugrott a feldolgozóipari aktivitás az eurózónában

2017.06.23
Portfolio.hu
A várt süllyedéssel szemben 6 éves csúcsra ugrott júniusban az eurózóna feldolgozóipari üzleti aktivitási indexe, közben viszont a szolgáltató szektor aktivitási mutatója meglepően nagyot esett - derült ki az IHS előzetes adataiból.

Elbukott az állam Budaörssel szemben, 765 milliót kell fizetnie

2017.06.23
Portfolio.hu
Több mint 765 millió forint és kamatai megfizetésére kötelezte a Fővárosi Törvényszék pénteken kihirdetett döntésében az alperes magyar államot abban a polgári kártérítési perben, amelyet Budaörs önkormányzata indított, mert nem akarta fizetni az igazságtalannak tartott szolidaritási hozzájárulást - számolt be az eseményről az Index. Az ügynek még nincs vége, mert ez egyelőre csak részítélet volt, a per 2018 januárjában folytatódik.

10 napos ultimátumot adtak az arab országok Katarnak

2017.06.23
Portfolio.hu
Az arab országok, amelyek megszakították kapcsolataikat Katarral, azt követelik tőle, hogy szakítsa meg diplomáciai kapcsolatait Iránnal, zárja be az al-Dzsazíra televíziót és a területén lévő török támaszpontot.

Olyan ütemben hal ki Európa keleti része, hogy arra nehéz szavakat találni

2017.06.23
Portfolio.hu
Egy évszázad alatt a közép-és kelet-európai térség tíz országának népességének több mint negyede eltűnhet, de akad olyan ország is, ahol a 21. század végére becsült népesség a 2000-es populáció kevesebb mint 50%-a lesz. Magyarországon ez az arány 62,5%, ami bár ijesztő, ezzel még bőven a középmezőnyben vagyunk.

Havi több ezer forint maradhat a zsebünkben - Varga elárulta, mikortól

2017.06.23
Portfolio.hu
"Az egy számjegyű személyi jövedelemadó ügye nem került le a napirendről. Olyannyira nem, hogy a kérdéssel jövőre újra foglalkozik majd a kormány." - jelezte a Magyar Időknek adott rövid interjúban Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter két feltételt szabott ahhoz, hogy 10% alá mérséklődjön az szja-kulcs, amely témát egyébként már régóta lebegtet a kormány.

Rendkívüli ülésen tárgyalják ma újra az elbukott kétharmados törvényt

2017.06.23
Portfolio.hu
Rendkívüli ülést tart a kormánypártok kezdeményezésére ma az Országgyűlés. Egyetlen jogszabály lesz napirenden: a múlt héten hiányosan megszavazott, majd a köztársasági elnök által megfontolásra a Háznak visszaküldött úgynevezett plakáttörvény-javaslat.

Azt ígérik a britek, hogy a Brexit után is maradhatnak az EU-s állampolgárok

2017.06.23
Portfolio.hu
Az uniós vezetők csütörtöki brüsszeli találkozóján Theresa May brit kormányfő azt ígérte, hogy a Brexitet követően is maradhat az országban a 3 millió EU-s állampolgár - írja a Financial Times.

Abban hagytuk le az EU-t, amiben sokáig sereghajtók voltunk

2017.06.23
Portfolio.hu
A válság mélypontján közel 10 százalékkal alacsonyabb volt a foglalkoztatottsági ráta Magyarországon, mint az EU-ban, azonban az elmúlt években végrehajtott munkaerőpiaci reformoknak és a gazdasági fellendülésnek köszönhetően 2016 végére elértünk oda, hogy hazánkban arányaiban többen dolgoznak, mint az unióban. Mindez alátámasztja, hogy a munkaerő tekintetében kezdünk kapacitáskorlátokba ütközni, igaz, a fiatalok és a nyugdíj előtt állók körében még vannak tartalékok.

Az EU meghosszabbította az Oroszország elleni gazdasági szankciókat

2017.06.22
Portfolio.hu
Az Európai Unió (EU) tagországainak vezetői hat hónappal meghosszabbították az Oroszország ellen hozott gazdasági szankciókat, arra hivatkozva, hogy Moszkva nem tett eleget az ukrajnai fegyveres konfliktus rendezésére vonatkozó megállapodásban szereplő feltételeknek.

Orbán Viktor örülhet: elérte egyik célját, amiért Brüsszelbe ment

2017.06.22
Portfolio.hu
Az Európai Unió állam- és kormányfői megállapodtak abban, hogy összehangolják és megerősítik a tagországok közötti strukturális katonai együttműködést - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben csütörtökön a kétnapos csúcstalálkozó első napját követő sajtótájékoztatón. Az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk történelmi lépésnek nevezte a megállapodást.

Vízhiány miatt vészhelyzetet rendeltek el Olaszországban

2017.06.22
Portfolio.hu
Katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította és a víz adagolását rendelte el az olasz kormány Parma és Piacenza városok térségében Emilia-Romagna tartományban a szárazság okozta vízhiány miatt csütörtökön. A szárazság Olaszország más részein is kritikus helyzetet teremtett.

Trump: nem akarom, hogy szegény emberek irányítsák az országot

2017.06.22
Portfolio.hu
Donald Trump egyszerűen elintézte kritikusait, akik azért bírálták, mert gazdag embereket ültetett a kabinetjébe. Bár - ahogy fogalmazott - ő mindenkit szeret, ilyen fontos pozíciókba briliáns üzletemberekre van szükség, akik sikerre vezetik az országot.

Egy megdöbbentő történet, ami Orbánnak és Trumpnak is durva figyelmeztetés

2017.06.22
Portfolio.hu
A magyar határtól pár száz kilométerre egy osztrák kisvárosban megnyitotta kapuit egy olyan automatizált acélüzem, ahol mindössze 14 ember évi félmillió tonna acélsodronyt fog előállítani. A történet nagyon tanulságos az olyan politikusok számára, akik a hagyományos értelemben vett kékgalléros munkahelyek segítségével virágoztatnák fel országaikat.

Orbán visszaszólt Macronnak

2017.06.22
Portfolio.hu
Emmanuel Macron "belépője nem túl biztató, mert azt gondolta, hogy a barátság legjobb formája, hogy rögtön belerúg a közép-európai országokba. Ez itt nem szokás, de majd ő is kiismeri magát" - jelentette ki a kétnapos brüsszeli EU-csúcson tartózkodó Orbán Viktor kormányfő Macron ma reggeli interjúira reagálva.

Merkel: az Európai Unió jövője fontosabb a Brexit-tárgyalásoknál

2017.06.22
Portfolio.hu
Fontosabb az Európai Unió huszonhét bennmaradó tagállamának közös jövője az Egyesült Királysággal folytatott kiválási tárgyalásoknál, ennek kell lennie a figyelem középpontjában - jelentette ki Angela Merkel német kancellár az uniós vezetők csütörtökön kezdődő kétnapos brüsszeli csúcstalálkozója előtt.

Lázár: visszatérhetnek a külföldi cégek a magyar szerencsejáték-piacra

2017.06.22
Portfolio.hu
A magyar kormányfő azt fogja képviselni Brüsszelben, hogy gyorsítsuk fel a közös európai hadsereg felállítását - mondta Lázár János a csütörtöki Kormányinfón.

Ez a következő két nap menetrendje Brüsszelben

2017.06.22
Portfolio.hu
Megkezdődött az uniós tagországok állam- és kormányfőinek csúcstalálkozója csütörtök délután Brüsszelben, az ülés középpontjában a közös védelempolitika, a biztonság, a migráció és a gazdaság kérdései állnak.

Varga: nem mondhatunk le a magyar euróról

2017.06.22
Portfolio.hu
A magyar gazdaságpolitika nem mondhat le arról a hosszú távú szándékáról, hogy valamikor csatlakozik az euróövezethez, ez azonban nem sürgős - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön, a Joint Venture Szövetség (JVSZ) üzleti ebédjén.

Tusk: lehet visszaút a Brexitből

2017.06.22
Portfolio.hu
Elméletileg még visszafordítható lehet az Egyesült Királyság kiválási folyamata az Európai Unióból, annak ellenére, hogy a héten megkezdődtek a kilépési tárgyalások - jelentette ki Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke csütörtökön Brüsszelben.

Próbál távolodni a forint a 310-től

2017.06.22
Portfolio.hu
A csütörtöki kereskedést is 309 felett kezdte a forint az euróval szemben, majd délelőtt onnan próbált kicsit erősödni a magyar deviza.

Beköszöntött a nyár a magyar kötvénypiacon

2017.06.22
Portfolio.hu
Nem volt kirobbanó kereslet a magyar kötvények iránt az ÁKK csütörtöki aukcióján, főleg a rövid papíroktól óvakodtak a befektetők. Ennek ellenére a három- és ötéves papírok hozama is új történelmi mélypontra esett és a tervezett 40 helyett 50 milliárdnyi papírt adtak el.

Újra odaszúrtak Orbánnak a nagy nap előtt

2017.06.22
Portfolio.hu
"Az a kérdés, hogy Európa megvédi-e az alapértékeit, ahogy évtizedeken keresztül ezt követte, vagy meghátrál az erősödő illiberális demokráciák és autoriter rezsimek előtt?" - fogalmazott Magyarországot és Lengyelországot közvetlenül nem említve az első elnöki interjúiban Emmanuel Macron. Erre délután Brüsszelben Orbán Viktor kormányfő reagált:

Négymilliárd forintba került az e-szja kifejlesztése

2017.06.22
Portfolio.hu
Egyértelműen sikertörténet a személyi jövedelemadó elektronikus bevallási rendszere - emelte ki a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten, hozzátéve, hogy két év alatt sikerült a rendszert kifejleszteni és átállni papíralapúról az elektronikus bevallásra.

Még tovább költekezhet a kormány

2017.06.22
Portfolio.hu
A 2017-es költségvetés legutóbbi módosítása után is van még tartalék a büdzsében - olvasható ki a Magyar Nemzeti Bank csütörtökön megjelent Inflációs jelentésének költségvetési elemzéséből. Várakozásaik szerint idén akár 1,8% is lehet a GDP-arányos deficit, ami lényegesen kedvezőbb a kormány által vállalt 2,4%-os célnál.

Az MNB nem fél az inflációs veszélytől

2017.06.22
Portfolio.hu
Hiába a nagyon gyors bérnövekedés, a munkaerőhiány és a külső gazdasági környezet élénkülése, a Magyar Nemzeti Bank úgy látja, hogy az infláció még a márciusban vártnál is később éri a 3%-os célt. Ebben az alapvető inflációs folyamatok mellett a nyersanyagárak alakulása, illetve néhány adóintézkedés is szerepet játszik. A jegybank továbbra is óvatos a növekedési kilátásokat illetően.

Elkaszálta Magyarországot az Európai Bíróság

2017.06.22
Portfolio.hu
Az online szerencsejátékok engedélyezésére vonatkozó magyar szabályozás nem összeegyeztethető a szolgáltatásnyújtás szabadságának elvével - olvasható az Európai Bíróság csütörtöki közleményében. Ezzel a testület az Unibet Internationalnak adott igazat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenében.

Macronnal barátkoznak Orbánék

2017.06.22
Portfolio.hu
Úgy emlékezhetnek meg néhány év múlva az Európai Tanács június 22-23-i üléséről, mint ami sínre tette a közös európai védelmi politikát. Magyarország is bejelenti igényét a Brexit miatt a kontinensre költöztetendő két uniós ügynökség befogadására - írja a ma kezdődő csúcstalálkozó előtt a Bruxinfo. A közös menekültügyi rendszer reformját, benne az állandó menekültkvótákkal egyelőre félreteszik, ami egybevágni látszik a magyar kormány szándékaival. A V4-ek Emmanuel Macronnal is külön tárgyalóasztalhoz ülnek.

A 30-40 százalékkal magasabb bér miatt mentek az IKEA-ba és hagyták ott a kórházat

2017.06.22
Portfolio.hu
Bár az egészségügyért felelős államtitkár álhírnek nevezte szerdán a dél-pesti kórházban tapasztalt tömeges felmondást, most a hvg.hu is úgy értesült, hogy a dolgozók tényleg a svéd bútoráruházat választották.

Itt a hőségriadó! Mi jár ilyenkor a dolgozóknak?

2017.06.22
Portfolio.hu
A hőség idején a munkáltatóknak hűtött védőitalt, rendszeres - óránként legalább 5, de legfeljebb 10 perces - pihenőidőt kell biztosítaniuk a szabadban dolgozó munkavállalók számára, lehetőleg hűvösebb, árnyékos helyen - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium munkavédelmi főosztálya.

Újabb pofont kaptunk CEU-ügyben

2017.06.22
Portfolio.hu
Diplomatikus, de egyértelmű választ adott Balog Zoltán EMMI-miniszternek Betsy DeVos, az amerikai szövetségi oktatási miniszter. Megismételte ugyanis: az Egyesült Államokban az oktatás elsődlegesen szövetségi tagállami és helyi felelősség, ezért a Donald Trump vezette kabinet nem ül le Magyarországgal tárgyalni a CEU ügyében.

Óriási lehetőség előtt az Orbán-kormány, most lehetne különadót csökkenteni

2017.06.22
Portfolio.hu
Harmadik éve stagnál a különadók összege a magyar költségvetésben, a nemzeti össztermék arányában pedig fokozatos csökkenést láthatunk. Kimutatásunk szerint összességében az állam egyre kevésbé támaszkodik ezekre a sarcokra, ami kiváló alkalmat teremt a kormánynak arra, hogy egy csapásra javítsa az üzleti környezetet.

Messi, Ronaldo, Neymar - Összeáll a börtönválogatott?

2017.06.21
Portfolio.hu
Egész szép kis kezdőcsapatot lehetne már összeállítani azokból a futballistákból, akik különböző adócsalási ügyek miatt gyanúba keveredtek Spanyolországban, a világ jelenlegi három legjobb játékosa, Messi, Cristiano Ronaldo és Neymar is együtt játszhatnának egy ilyen "börtönválogatottban". Sőt, már a csapat menedzsere is megvan, hiszen a napokban José Mourinho neve került be az ügyészi dokumentumokba. De miért éppen Spanyolországban keveredik adócsalásba ennyi focista? Az egész még David Beckhamék idejére nyúlik vissza.

Ez a legújabb siker: külföldön áradoznak rólunk

2017.06.21
Portfolio.hu
A világ egyetlen régiójában sem javultak olyan meredeken a növekedési várakozások, mint a kelet-közép-európai térségben - mutat rá a régióról szóló átfogó cikkében a Financial Times.

A beruházások száguldásával tör előre a magyar gazdaság

2017.06.21
Portfolio.hu
A kormányzati és a magánberuházások óriási felfutását várja a Takarékbank, ami évekre magas gazdasági növekedést biztosít Magyarországnak. Suppan Gergely az idénre 3,9, a következő két évre pedig 4,1, illetve 3,5%-os GDP-növekedést prognosztizál, de a vezető elemző szerint a felfelé mutató kockázatok figyelembe vételével nem elképzelhetetlen, hogy "évekig 4-5%-os" GDP-bővülést láthassunk.

Fegyverkezik Európa: a nagy hadiipari cégek már mozgolódnak

2017.06.21
Portfolio.hu
Donald Trump figyelmeztetései, illetve a fokozódó geopolitikai kockázatok miatt újjáéledhet az éveken keresztül szenvedő európai fegyverkezési piac. A fegyvergyártó-óriások vezetői szerint a GDP-arányos védelmi kiadások növelésére irányuló szándéknak köszönhetően rövid időn belül rengeteg új megrendelés érkezhet az EU-ból.

Bukott a román miniszterelnök, ugrik a lej

2017.06.21
Portfolio.hu
Megszavazta a bukaresti parlament a szociálliberális koalíció bizalmatlansági indítványát szerdán, így Sorin Grindeanu miniszterelnöknek megszűnt a megbízatása, és Romániában új kormány alakul - közölték a román hírtelevíziók a szavazatszámláló bizottságból származó értesüléseikre hivatkozva.

Bármikor kitörhet a polgárháború Venezuelában

2017.06.21
Portfolio.hu
Súlyosbodott a venezuelai belpolitikai válság, miután a legfelsőbb bíróság lehetővé tette, hogy eljárás induljon a Nicolás Maduro baloldali államfő intézkedéseit bíráló főügyész ellen, az ellenzék pedig bejelentette, hogy új szakaszba lép a hatalom elleni küzdelme.

A kiadások elszaladása miatt lyukadt ki a költségvetés

2017.06.21
Portfolio.hu
Az elmúlt években tapasztalt többlet helyett idén májusban mínuszban zárt a költségvetés, ami elsősorban a kiadások látványos megugrásával magyarázható.

Te adnál kölcsön 100 évre annak, aki húszévente csődbe megy?

2017.06.21
Portfolio.hu
Összesen tizenkétszer csődölt be az elmúlt kétszáz évben Argentína, mely most kirobbanó kereslet mellett értékesített százéves kötvényeket. A hozam persze vonzó volt a jelenlegi kamatkörnyezetben, de valószínűleg nem fog tudni mindenki jól kiszállni a befektetésből, másnak viszont ez lehet az évszázad befektetése.

Trump miatt lehet annyi a liberális világrendnek

2017.06.21
Portfolio.hu
Wolfgang Scheauble német pénzügyminiszter egy tegnapi beszédében arra figyelmeztette az Amerikai Egyesült Államok vezetését, hogy ha nem korlátozzák Oroszország és Kína befolyásának növekedését, azzal a liberális világrend végét kockáztatják. Németországnak és az EU-nak fokoznia kell nemzetközi szerepvállalását, önmagukban azonban nem képesek megállítani a két ország befolyásának növekedését.

A reálbérek csak nőnek és nőnek rendületlenül

2017.06.21
Portfolio.hu
Áprilisban is folytatódott a béremelkedés gyorsulása: a nettó reálkeresetek 12,1 százalékkal jártak magasabban az országban, mint egy évvel korábban.

309 felett ragadt a forint

2017.06.21
Portfolio.hu
Érezhetően gyengült a forint kedden a kamatdöntés után, a 309 feletti euróárfolyam egyhónapos mélypontot jelent a magyar deviza szempontjából. Közben a font is nagyot esett tegnap, a dollár viszont igyekszik tovább kapaszkodni.

Rejtélyes befektetők veszik a magyar lakosságnak szánt állampapírokat

2017.06.21
Portfolio.hu
Nem tudjuk, kihez került 1700 milliárd forintnyi lakossági állampapír, ennyivel kevesebb van ugyanis a háztartások tulajdonában, mint amennyi lakossági állampapírt az ÁKK számon tart. A különbség kétharmada ráadásul idén év eleje óta halmozódott fel. Megkérdeztük, de sem az ÁKK, sem az MNB nem tudja megmondani, pontosan kik azok a piaci szereplők, akik a háztartások mellett ilyen nagy összegben vesznek a lakossági kötvényekből. Ettől még igyekeztünk utánajárni, mi lehet a különbség oka, kik a rejtélyes piaci szereplők és mennyibe kerül az adófizetőknek, hogy másokat is beenged az állam a magasabb kamatozású lakossági állampapírok piacára. Becslésünk szerint ennek a számlája az 50 milliárd forintot is meghaladhatta már.

Hírlevelek_2017

2017.01.01

Közzétételek 2017

2017.01.01

Hírlevelek_2016

2016.01.01

Közzétételek 2016

2016.01.01

Hírlevelek_2015

2015.01.01

Közzétételek 2015

2015.01.01

Hírlevelek_2014

2014.08.01

Közzétételek 2013

2014.07.31

Közzétételek 2012

2014.07.31

Közvetítők jegyzéke

2014.07.02
Társaságunk függő ügynökei a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény 111.§ (2) bekezdés a) pontja alapján:

Szabályzatok

2014.07.02

Közzétételek 2014

2014.07.01

Közzétételek 2011

2014.01.31

Közzétételek 2010

2014.01.31

Közzétételek 2009

2014.01.31

Közzétételek 2008

2014.01.31

Közzétételek 2007

2014.01.31