Fontos információk

Merkelék már dolgozhatnak egy "titkos" terven, amely megerősítené Európát

2017.05.28
Portfolio.hu
Európának saját kezébe kell vennie sorsát - emelte ki egy vasárnapi beszédében Angela Merkel német kancellár.

Örülhet Merkel, toronymagasan veri nagy riválisát

2017.05.28
Portfolio.hu
Tovább csökkent a Martin Schulz vezette Német Szociáldemokrata Párt (SPD) választói támogatottsága, egy vasárnap ismertetett felmérés szerint az őszi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választásra készülő pártot az öt évvel ezelőtti választáson elszenvedett vereségnél is nagyobb kudarc fenyegeti. A meredeken csökkenő népszerűségű szociáldemokraták vezetőit már az előző kancellárjelölt, Peer Steinbrück is bírálja.

Banknál, brókercégnél vagy alapkezelőnél van befektetésed? - Sok változásra készülhetsz

2017.05.28
Portfolio.hu
Kezd körvonalazódni, hogy a kapott és kifizetett ösztönzőket, az elemzések díját és a termékkialakítást milyen módon kell majd értelmezniük és alkalmazniuk a hazai brókercégeknek, alapkezelőknek és bankoknak januártól, a MiFID 2. életbe lépésétől. Információink szerint az NGM már meg is küldte a szóban forgó rendelettervezeteket az érintett szakmai szervezeteknek egyeztetésre, de sok még a kérdőjel.

Trump távozott az Air Force One fedélzetén Szicíliából

2017.05.27
Portfolio.hu
Donald Trump amerikai elnök elutazott szombat délután Szicíliából, a Szaúd-Arábiát, Izraelt, Belgiumot és Olaszországot érintő első külföldi látogatásának utolsó állomásáról.

Merkel teljesen kiakadt Trumpra - Veszélybe került a klímamegállapodás

2017.05.27
Portfolio.hu
Angela Merkel német kancellár szombati közlése szerint "nagyon nem kielégítően" zajlott a párizsi klímaegyezmény alkalmazását érintő vita a világ hét iparilag legfejlettebb országának szicíliai csúcstalálkozóján.

Lezárták az M3-as autópályát Hatvannál

2017.05.27
Portfolio.hu
Baleset miatt lezárták az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalát az 59-es kilométernél szombaton, Hatvannál - közölte a rendőrség a police.hu honlapon.

Mi már tudjuk, mire számíthat az Orbán-kormány Brüsszelből

2017.05.27
Portfolio.hu
A magyar kormány megküldte a héten a válaszát az Európai Bizottságnak a CEU-törvény néven elhíresült módosítás ügyében, de ez várhatóan nem fogja elnyerni az EB tetszését, ezért jöhet a következő figyelmeztetés.

A részmunkaidősök ötöde szeretne többet dolgozni

2017.05.27
Portfolio.hu
Magyarországon a foglalkoztatottak kicsit kevesebb mint 5 százaléka dolgozott részmunkaidőben 2016-ban, közülük azonban 20% alulfoglalkoztatott, vagyis szeretne több órában munkát vállalni.

A történelem legnagyobb nyugdíjbombáján ülünk

2017.05.27
Portfolio.hu
Jó úton járunk ahhoz, hogy a jövő nemzedékei megtapasztalják a történelem legnagyobb nyugdíjválságát. 2050-re a világ legnagyobb gazdaságainak nyugdíjdeficitje elérheti a 400 ezer milliárd dollárt, hacsak nem teszünk ellen valamit - írja a World Economic Forum figyelmeztetésére hivatkozva a CNBC.

Lecserélheti egyik fontos emberét Lázár, miután Orbán szívügyét veszélyeztette

2017.05.27
Portfolio.hu
A Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkárának posztjába kerülhet, hogy egy félresikerült kormányrendelet miatt jelentősen csúsznak az Orbán Viktor szívügyének számító gyorsforgalmi-útépítések - írja a Magyar Nemzet szombati számában.

Remek formában búcsúztatja a hetet a forint

2017.05.26
Portfolio.hu
Az euróval és a dollárral szemben is féléves csúcs közelében búcsúztatja a hetet a forint, miközben egyébként jó a nemzetközi befektetői hangulat, a kockázati étvágy újra visszatért a piacokra.

Elég kemény üzenetet mondott Merkel Trumpnak a G7-csúcson

2017.05.26
Portfolio.hu
Donald Trump amerikai elnök továbbra sem támogatja a párizsi klímaegyezmény végrehajtását, de lehet, hogy változik a véleménye - derült ki a G7-csúcs pénteki napján. Közben Angela Merkel német kancellár azt mondta: elég világosan megmondták Trumpnak, hogy tartsa tiszteletben a megállapodást. Úgy tűnik, a határozott hangnemmel Merkel a tegnapi Trump-kijelentésért is "törlesztett", mivel az amerikai elnök úgy fogalmazott, hogy a németek nagyon rosszak a hatalmas külkereskedelmi mérleg többletük miatt.

Tovább eshet az olajár az orosz jegybank szerint

2017.05.26
Portfolio.hu
Középtávon nagyon valószínűnek tartja az orosz központi bank, hogy hordónként 40 dollárra esik vissza az olajár - jelentette ki Kszenyija Judajeva, a pénzintézmény első elnökhelyettese pénteki moszkvai sajtótájékoztatóján.

Jobban nőtt az USA, mint gondolták

2017.05.26
Portfolio.hu
Az első negyedévben, az első becslésre rácáfolva, a piaci várakozásnál nagyobb mértékben nőtt az Egyesült Államok bruttó hazai terméke (GDP) a kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis (BEA) pénteken kiadott második becslése szerint.

Putyin Orbánnal tárgyalt

2017.05.26
Portfolio.hu
A magyar-orosz kétoldalú kapcsolatok időszerű kérdéseiről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel pénteken telefonon - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Nyugdíjkorhatár-emeléshez és földreformhoz kötik az ukrán hitelrészletet

2017.05.26
Portfolio.hu
Az ukrán nyugdíjreform és földreform végrehajtásának a sikerességétől teszi függővé a Nemzetközi Valutaalap (IMF) az újabb hitelrészlet folyósítását Kijevnek.

Juncker szerint Trump nem is úgy gondolta

2017.05.26
Portfolio.hu
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság vezetője pénteken a G7-ek taorminai csúcstalálkozóján megerősítette, hogy Donald Trump amerikai elnök panaszkodott a német külkereskedelmi mérleg többlete miatt, de szerinte ezt nem rosszindulattal tette.

Hiába Trump pocskondiázása, egekben a németek önbizalma

2017.05.26
Portfolio.hu
A német exportőrök 2014 január óta nem voltak annyira optimisták, mint most - állapítja meg a müncheni ifo gazdaságkutató pénteken közzétett kutatási eredménye. A német export továbbra is bővülést mutat - mondta Clemens Fuest, az ifo elnöke a kutatási eredmények közzétételekor.

Paráznak a lengyelek a többsebességes EU miatt

2017.05.26
Portfolio.hu
Alááshatja Közép-Európa egységét és gyengítheti a térség súlyát az Európai Unión belül egyes régi uniós országok kormányainak az a törekvése, hogy egymás között szorosabbra fűzzék kapcsolataikat - jelentette ki Andrzej Duda lengyel elnök egyik magas rangú tanácsadója egy kelet- és közép-európai befektetési konferencián, amelyet a Reuters hírügynökség szervezett Varsóban.

Két újabb részlet derült ki a demográfiai akciótervről

2017.05.26
Portfolio.hu
Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára pénteken újabb részleteket közölt a kormány családpolitikai intézkedéseiből.

Több lehet a nyugdíjad, ha beválik a pénztárak mesterterve

2017.05.26
Portfolio.hu
A cafeteria-szabályok átalakulásával csökkent a nyugdíj- és egészségpénztárak munkáltatói tagdíjfizetése és nőtt az egyéni befizetők aránya, a munkáltatókra viszont szükség van, ezért a pénztárszövetség kidolgozott egy javaslatot, amely hamarosan a szabályozók asztalára kerülhet. Kravalik Gáborral, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) elnökével beszélgettünk.

Zsiday rajong Orbán legújabb csomagjáért

2017.05.26
Portfolio.hu
Sok dologban nem ért egyet a jelenlegi kormány gazdaságpolitikájával, azonban a kormány legújabb családtámogató intézkedései üdvözlendők - írja legújabb posztjában Zsiday Viktor befektetési szakember. Szerinte még bátrabban kellene továbbmenni ezen az úton.

Trump szerint a németek egyszerűen gonoszak

2017.05.26
Portfolio.hu
Német lapok szerint Donald Trump amerikai elnök éles szavakkal bírálta Németországot külkereskedelmi mérlegének többlete miatt csütörtökön Brüsszelben Jean-Claude Junckerrel és Donald Tuskkal, az Európai Bizottság és az Európai Tanács elnökével zárt ajtók mögött folytatott tárgyalásán.

Ez az elmúlt fél év legfontosabb híre a világgazdaság szempontjából

2017.05.26
Portfolio.hu
Csaknem két évig tartott a világkereskedelem stagnálása, és sok szakértő a globalizáció új korszákáról beszélt. Az idén azonban hatéves csúcsra szökött a globális export növekedési üteme.

Kritikus szintet támad a forint

2017.05.26
Portfolio.hu
A csütörtöki erősödésének köszönhetően a forint euróval szembeni árfolyama célba vette a következő kritikus szintet, a 305-ös árfolyamot. Úgy tűnik, általános vételi erő jelentkezett a régiós devizák piacán.

Elszámolta magát Theresa May az előrehozott választásokkal?

2017.05.26
Portfolio.hu
Folytatja két hete tartó gyengélkedését a brit font. A befektetőket tegnap még a gyenge GDP-adat, ma pedig a friss közvélemény-kutatási eredmények tették óvatossá: a toryk előnye 5 százalékpontra csökkent a Labour előtt, ami bizonytalanabbá teszi a választások kimenetelét. A hétvége előtt a piaci szereplők zárják a stop-loss megbízásaikat, így font a dolárral szemben a reggeli órákban 0,6%-ot gyengült.

Egyetlen ábra arról, mibe teszik a pénzünket az alapkezelők

2017.05.26
Portfolio.hu
Az MNB Stabilitási Jelentésében van egy érdekes ábra arról, hogy mibe teszik az ügyfelek pénzét az alapkezelők. Az adatok a tavaly év végi állapotokat mutatják, a két kedvenc pedig: a bankbetétek és az állampapírok.

Emelkedő munkanélküliséget hozott a tavasz

2017.05.26
Portfolio.hu
Február és április között 4,6 százalékot tett ki a munkanélküliségi ráta, ami 0,3 százalékponttal magasabb a november-januári időszakban mért 4,3 százalékos rekord alacsony szintnél.

Folytatódik a buda-cashesek mizériája, sok pénzt követelnek rajtuk

2017.05.26
Portfolio.hu
Továbbra sem oldódott meg a Buda-Cash-ügyfelek Saxo Bankkal szembeni problémája, miközben a PSFN egy újabb felszólításban azt kéri a dán bankkal kapcsolatban álló buda-cashes ügyfelektől, hogy fizessenek - írja a Magyar Nemzet.

Csak így valósulhat meg Orbán legújabb álma, Magyarország benépesítése

2017.05.26
Portfolio.hu
Orbán Viktor csütörtökön felfedte a hónapokkal ezelőtt beharangozott, 2018-tól bevezetendő új családtámogatási program részleteit, amellyel célzottan a jelenlegi negatív demográfiai folyamatokat kívánja a kormány megfékezni, a tervek szerint mindössze 13 év alatt. Számításaink szerint ez azt jelenti, hogy 2030-ban már 100 szülőképes korú nőnek 7 gyermeket kell szülnie a tavalyi 4 helyett.

Annyira nem is kivándorló nép a magyar

2017.05.26
Portfolio.hu
Az elmúlt években többen vállaltak gyermeket Magyarországon - közölte a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének igazgatója az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. Spéder Zsolt felidézte, hogy 1999 és 2012 között 1,3-es szinten volt a teljes termékenységi arány. Ez most 1,5, de a népesség reprodukciójához 2,1-re kellene emelkednie - tette hozzá.

FBI-vizsgálat: Trump vejének is van valami köze az oroszokhoz

2017.05.26
Portfolio.hu
A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálja Donald Trump amerikai elnök veje és főtanácsadója, Jared Kushner orosz kapcsolatait - derült ki csütörtöki amerikai sajtójelentésekből. A nyomozók feltételezése szerint Kushner érdemleges információk birtokában lehet Oroszországnak a tavalyi amerikai elnökválasztási folyamatba történt állítólagos beavatkozásáról.

Hírlevelek_2017

2017.01.01

Közzétételek 2017

2017.01.01

Hírlevelek_2016

2016.01.01

Közzétételek 2016

2016.01.01

Hírlevelek_2015

2015.01.01

Közzétételek 2015

2015.01.01

Hírlevelek_2014

2014.08.01

Közzétételek 2013

2014.07.31

Közzétételek 2012

2014.07.31

Közvetítők jegyzéke

2014.07.02
Társaságunk függő ügynökei a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény 111.§ (2) bekezdés a) pontja alapján:

Szabályzatok

2014.07.02

Közzétételek 2014

2014.07.01

Közzétételek 2011

2014.01.31

Közzétételek 2010

2014.01.31

Közzétételek 2009

2014.01.31

Közzétételek 2008

2014.01.31

Közzétételek 2007

2014.01.31