Fontos információk

Új kormánybiztost nevezett ki Orbán Viktor

2018.07.18
Portfolio.hu
A nemzeti védelmi ipari és védelmi célú fejlesztésekért, valamint a haderő-modernizáció koordinálásáért felelős kormánybiztost nevezett ki Orbán Viktor miniszterelnök - az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg szerdán.

Trump üzent: vannak, akik inkább háborúskodást akarnak

2018.07.18
Portfolio.hu
"Nagy eredményekre" számít a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Helsinkiben tartott csúcstalálkozója után Donaéd Trump. Az amerikai elnök Twitter-bejegyzésében fogalmazott így szerdán.

Két veszély is leselkedik az USA gazdaságára

2018.07.18
Portfolio.hu
A szakképzett dolgozók hiánya és a nyersanyagárak emelkedése miatt már nem tud a jelenleginél gyorsabb növekedési ütemre kapcsolni az amerikai gazdaság - derült ki a Federal Reserve (Fed) Bézs Könyvéből. A Fed szerint összességében a gazdaság jelenleg dinamikusan növekszik, de felhívja a figyelmet a leselkedő veszélyekre is.

Koszovó teljesítette az uniós vízumliberalizáció feltételeit

2018.07.18
Portfolio.hu
A Koszovóval szembeni uniós vízumkényszer mielőbbi eltörlésére szólított fel szerdán az Európai Bizottság, megerősítve azt, hogy a balkáni ország mára teljesítette a schengeni vízumliberalizációs ütemtervben meghatározott követelmények mindegyikét.

Powell: a kriptodevizáknak nincs belső értékük

2018.07.18
Portfolio.hu
A Fed elnöke negatívan nyilatkozott a kriptodevizákról.

"Nyomorúságos bizonytalanságba kerülünk a Brexit-tervvel" - Kifakadt a volt külügyminiszter

2018.07.18
Portfolio.hu
Boris Johnson volt brit külügyminiszter szerint "még van idő a Brexit megmentésére", de erre a brit kormány által minap kidolgozott stratégia nem alkalmas.

Hihetetlenül gyorsan öregednek a magyarok

2018.07.18
Portfolio.hu
Az idei év elején már 42,5 év volt az átlagéletkor Magyarországon a KSH adatai alapján, vagyis az emelkedő trend nem állt meg. Várhatóan a következő években is emelkedni fog az átlagéletkor.

Nem megy ma sem jól a forintnak, 324 felett az euró

2018.07.18
Portfolio.hu
Határozottan erősödött a dollár az euróval szemben Jerome Powell Fed-elnök szenátusi meghallgatásának tegnapi első napja óta, ami nem tett jót a feltörekvő piaci devizák között a forintnak sem. Egyre inkább jól látszik, hogy a technikai elemzési szemszögből is fontos 322 körüli zónában elakadt az utóbbi napokban a forint menetelése és már a gyengülés felé "hajlik".

Álhír volt: mégsem ajánlják fel teljes jutalmukat a horvát focisták (2.)

2018.07.18
Portfolio.hu
Álhír, hogy hátrányos helyzetű gyerekeknek ajánlotta fel a világbajnokságon döntős horvát labdarúgó-válogatott a teljes pénzjutalmát.

Nagyot ütöttek a forinton, de még mindig 300 körül lenne az igazi helye

2018.07.18
Portfolio.hu
Fundamentálisan továbbra is akár 300-310 alatti euró-forint árfolyam lenne indokolt, vagyis az utóbbi hetek gyengülése után egyre inkább alulértékelt a magyar deviza - olvasható az OTP Bank friss elemzésében. A bank szerint rövidtávon nem számíthatunk a forint komolyabb szárnyalására, hosszabb távon pedig az MNB fékezheti meg a nem kívánt erősödést.

Elbukott a szuverén román alap terve

2018.07.18
Portfolio.hu
Az alaptörvénybe ütközőnek nyilvánította a román alkotmánybíróság szerdán a 33 román állami vállalat részvényeit tartalmazó szuverén fejlesztési és befektetési alap létrehozásáról szóló törvényt, amelyet június elején fogadott el a bukaresti parlament.

Két "lövést is lead" holnap Brüsszel a magyar kormány felé

2018.07.18
Portfolio.hu
Csütörtökön kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen az Európai Bizottság a menekülteket segítő szervezetek ellen kitalált, úgynevezett "Stop Soros" törvény és a hozzá kapcsolódó alkotmánymódosítás miatt - értesült a Népszava. Emellett a brüsszeli testület európai uniós bírósági szakaszba lépteti tovább a magyarországi menekültügyi szabályozás miatt még 2015-ben indított kötelezettségszegési eljárást, mivel abban nem kapott Budapestről kielégítő válaszokat.

Teljes pénzjutalmát jótékonyságra ajánlja fel a horvát válogatott

2018.07.18
Portfolio.hu
Hátrányos helyzetű gyerekeknek ajánlotta fel a világbajnokságon ezüstérmes horvát labdarúgó-válogatott a teljes pénzjutalmát.A Zlatko Dalic szövetségi kapitány, valamint a játékosok és a teljes stáb által a nemzeti együttes Facebook-oldalán közzétett nyilvános levélben felhívták a figyelmet az ország nehéz helyzetére, s reményüket fejezték ki, hogy ezzel a gesztussal legalább néhány gyerek nyarát szebbé tudják tenni.

Üzen Brüsszel: fel kell készülni a legrosszabbra Brexit-ügyben

2018.07.18
Portfolio.hu
Az Európai Bizottság várhatóan mai ülésén elfogad egy olyan 15 oldalas figyelmeztető anyagot, amely arra hívja fel a 27 másik tagállam kormányainak figyelmét, hogy alaposan dolgozzák ki a megállapodás nélkül brit EU-kiesésre adandó válságterveiket - tudta meg a The Telegraph.

Bánki: 10% feletti áresés jöhet az ingatlanpiacon, EU-pénzek nélkül is növünk

2018.07.18
Portfolio.hu
"2020. januárig olyan mértékű ingatlanfejlesztés valósul meg, amely túlkínálatot okoz, így több mint 10 százalékos árcsökkenésre számítok a lakáspiacon" - ezt a meglepő választ adta a Világgazdaság mai interjújában Bánki Erik arra a kérdésre, hogy mekkora áremelkedésre számít a 2020. januártól 5%-ról 27%-ra visszaemelkedő áfa miatt. A parlament gazdasági bizottságának elnöke az EU-pénzek és a gazdasági növekedés üteme terén is mondott meglepő dolgokat, illetve jelezte, hogy még nem a 2019-es költségvetésben, hanem csak 2020-ban lesz majd prioritás a kormány számára a közszférabeli béremelés. A 10% feletti áresésről szóló kijelentésre külön szakmai kommentárt írtunk:

Milliárdokat kasszírozott be a Nobel-díjas robotcég, aztán jött a botrány

2018.07.18
Portfolio.hu
Már 10 milliárd dollárt kezel a Wealthfront, egy amerikai robottanácsadócég, amely Nobel-díjas közgazdászok befektetési modelljére húzta fel teljes vagyonkezelési profilját. A szolgáltatás olcsó, egyszerű és átlátható mivolta miatt rövid időn belül nagyon népszerű lett, aztán kitalálták, hogy inkább átöntik az ügyfelek pénzét egy aktívan kezelt alapba. A döntést széles körű felháborodás követte, olyannyira, hogy a cég végül meg is hátrált. Megnéztük, mit kell tudni a világ egyik legnagyobb automata vagyonkezelőjéről, népszerűségének okáról és a vállalatot körülvevő drámáról.

Új félelem terjed a piacon - Az EU adósságválsága óta nem volt ilyen

2018.07.18
Portfolio.hu
A Bank of America Merrill Lynch portfóliómenedzserek körében elvégzett havi felmérése szerint meglehetősen kockázatkerülővé vált a piac, a legnagyobb félelmet jelenleg a kereskedelmi háború kirobbanásának lehetősége jelenti, olyannyira, hogy ennyire legutóbb csak az EU szuverén adósságválságától féltek a szakemberek - írja a Financial Times.

Másfél milliárdot nyertek a magyarok a francia vb-győzelemmel

2018.07.18
Portfolio.hu
Már a futball világbajnokság első hetében is 30%-kal megugrott a sportfogadásra beérkező tétek összege, aztán az aktivitás a torna végéig kitartott, és a most vasárnapi francia-horvát döntő eredménye alapján a fogadók összesen 1,5 milliárd forintot nyertek - írja a Világgazdaság.

Láthatatlanná tévő csodaszert fejlesztett Oroszország

2018.07.18
Portfolio.hu
Az orosz Rosztek állítólag kifejlesztett egy különleges anyagot, ami felveszi a környezetének színeit, ezzel lényegében emberi szemmel láthatatlanná válik. Az anyagot hadi célra fejlesztették, katonák és harcjárművek álcázására akarják használni; állítólag egy sisakon sikeresen tesztelték is.

Szabadkereskedelmi megállapodást kötött az EU Japánnal

2018.07.17
Portfolio.hu
A megállapodás - amely a globális gazdaság közel harmadát, összességében mintegy 600 milliós piacot fed le - csökkenti vagy megszünteti a tarifákat csaknem minden termék esetében; teljesen eltörli például az európai borra és sajtra vonatkozó japán tarifákat, valamint jelentősen csökkenti egyebek mellett a japán autók EU-s behozatali terheit.

Brexit: fontos szavazást nyert meg, de visszavonta szokatlan tervét May

2018.07.17
Portfolio.hu
Szoros győzelmet aratott Theresa May brit miniszterelnök kedden este egy fontos parlamenti Brexit-szavazásban, ugyanakkor a kormányfő a heves kritikák miatt maga visszakozott azon rendhagyó tervétől, hogy öt nappal előrébb hozza a parlamenti nyári szünetet.

Tartós gazdasági növekedést vár az Egyesült Államokban a Fed-elnök

2018.07.17
Portfolio.hu
Optimista az Egyesült Államok gazdasági kilátásai kapcsán a Federal Reserve elnöke. Jerome Powell szerint a gazdaság jó teljesítménye évekig kitarthat, a munkaerőpiac erőteljes maradhat, az infláció pedig a Fed 2 százalékos célja körül alakulhat. Szavai alapján idén még két kamatemelés jöhet Amerikában, 2019-ben azonban szünetelhet a monetáris szigorítási ciklus.

Egy év múlva kezdődik a Széna tér felújítása

2018.07.17
Portfolio.hu
Megjelent a BKK közbeszerzési felhívása a Széna tér felújítására, a kiírás a kozbeszerzes.hu-n olvasható. A tervet már közel két hónapja elfogadta a Fővárosi Közgyűlés. Eszerint 2019 júliusában kezdődhet a 2,5 milliárd forintosra becsült és egy évig tartó felújítás - írja az Index.hu.

Rekordot döntött a turisták száma idén a törökországi Antalyában

2018.07.17
Portfolio.hu
Rekordszámú, csaknem 6 millió turista érkezett az év eleje óta légi úton a dél-törökországi Antalya tartományba, 37 százalékkal több, mint egy évvel korábban - írta kedden a Milat török napilap.

Mégsem özönlötték el nyáron a turisták Horvátországot

2018.07.17
Portfolio.hu
Elmaradtak a júliusban várt tömegegek a horvát tengerparton: a hónap elejétől 15-ig a vendégéjszakák száma egy százalékkal nőtt, míg belföldi és külföldi vendég száma három százalékkal csökkent a tavalyi azonos időszakhoz viszonyítva - írta a Vecernji List című horvát napilap kedden. A hír annak fényében meglepő, hogy májusig bezárólag minden korábbi rekordot megdöntött a külföldi vendégéjszakák száma.

Megnehezítik a CFA vizsgára készülők életét: a kriptodevizák is bejönnek a tananyagba

2018.07.17
Portfolio.hu
A három szintes CFA vizsgát titulálják a legnehezebb pénzügyi vizsgának a világon, így az, akinek már megvan, örülhet, akinek meg nincs, rossz hírünk van: jövőre a kripotodevizák és a blockchain is bekerülnek a vizsgakérdések közé - számol be a hírről a Bloomberg.

Új tagja lesz az Európai Uniónak - Már megkezdődtek az előkészületek

2018.07.17
Portfolio.hu
Macedónia és az Európai Unió között a jövő év júniusában kezdődhetnek meg a hivatalos csatlakozási tárgyalások, az előkészítő folyamat pedig már most megkezdődött - jelentette ki Zoran Zaev macedón kormányfő kedden Szkopjéban miután tárgyalást folytatott Johannes Hahn uniós bővítési biztossal.

Mintha nem lett volna 2008 - Mit művelnek a magyarok?

2018.07.17
Portfolio.hu
Csak júniusban több mint 40 milliárd forint áramlott a hazai ingatlanalapokba, ezzel a kategória piaci részesedése már elérte a 20%-ot. A BAMOSZ friss statisztikái alapján az első félévet is az ingatlanalapot uralták, míg a tavalyi másik kedvencnek számító abszolút hozamú alapok egyelőre látótérben sincsenek.

323-nál befagyott a forint

2018.07.17
Portfolio.hu
Hétfőn átmenetileg 322 alá is benézett a forint az euróval szemben, majd a nap második felében gyengülésnek indult a magyar deviza, így kedden megint 323 felett kezdtünk. Ezzel párhuzamosan az euró-dollár jegyzés 1,17 felett stabilizálódott, és egyelőre a török líra sem mozdult jelentősen.

Enyhül a nyomás: kirobbanó kereslet és terv feletti eladás a mai aukción

2018.07.17
Portfolio.hu
A tervezett 40 helyett 60 milliárd forint értékben adott el három hónapos diszkont kincstárjegyeket kedden az ÁKK, miután rég nem látott erős kereslet volt a papírokra. Így az sem meglepő, hogy a hozamok tovább csökkentek, a jelek szerint enyhül a feszültség a piacon.

A forint lehet az egyik legnagyobb vesztese a két szuperhatalom harcának

2018.07.17
Portfolio.hu
A fejlett országok devizái közül a svájci frankot, a svéd koronát és a dán koronát, a feltörekvők közül pedig a forintot érintheti legérzékenyebben a Kína és Egyesült Államok közötti kereskedelmi háborús konfliktus kiéleződése - vélik a Danske Bank elemzői.

Ügyfélpénzek milliárdjai ragadnak bent rendre egy befektetésben, amivel nem tudnak mit kezdeni

2018.07.17
Portfolio.hu
Két éve, a Brexitről szóló népszavazást követően is jelentős likviditási problémák jöttek elő a brit ingatlanalapoknál, olyannyira, hogy hosszú időre fel kellett függeszteni az alapok visszaváltását. Hasonló történt a 2008-as válság idején is, akkor gyakorlatilag világszerte észlelhető volt ez a probléma, amire a briteknek a mai napig nem sikerült megoldást találniuk - írja a Financial Times.

Szabadulna Trump és Putyin a választási vizsgálattól - Össztűz zúdult rájuk

2018.07.17
Portfolio.hu
A 2016-os amerikai elnökválasztásba való orosz beavatkozásról szóló amerikai hírszerzési jelentések ellenére határozottan cáfolta ennek megtörténtét Vlagyimir Putyin orosz elnök, és ezzel értett egyet Donald Trump amerikai elnök is, aki szerint a vizsgálat éket vert a két ország közé, de ideje lenne már a múlt helyett a jövőre koncentrálni - lényegében ezek a főbb üzenetei a tegnap Helsinkiben tartott csúcstalálkozó után a két vezető Fox-interjúinak. Az Egyesült Államokban mind a republikánus, mind demokrata oldal felől éles kritikákat kapott Trump. Sőt a CIA volt vezetője árulónak nevezte őt, mások pedig gyengének, mivel nem határolódott el az oroszok krími lerohanásától, és nem tette felelőssé Oroszországot a 2016-os elnökválasztási beavatkozásért.

Mi lesz az MNB-vel és a forinttal? Ez most a tíz legfontosabb kérdés

2018.07.17
Portfolio.hu
Hosszú évek óta először fordul elő, hogy a piac tesztelje az MNB kiállását a laza monetáris politika mellett, a forint gyengülése most máris arra késztette a jegybankot, hogy a korábbinál óvatosabban fogalmazzon - olvasható a Morgan Stanley elemzésében. Az amerikai bank szakemberei összeszedték a szerintük tíz legfontosabb kérdést, és meg is válaszolták azokat az MNB-vel kapcsolatban.

Putyin: Oroszország nem avatkozott be az amerikai elnökválasztásba

2018.07.16
Portfolio.hu
Donald Trump amerikai elnök "termékeny párbeszédnek" minősítette a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartott hétfői találkozóját a közös sajtótájékoztatón Helsinkiben. Az amerikai elnök leszögezte: soha nem volt rosszabb az Egyesült Államok és Oroszország viszonya, mint most "De ennek vége" - hangsúlyozta Donald Trump, aki ismételten "konstruktív párbeszédet" emlegetett.

Elfogadta a keményvonalas Brexit-tábor módosító indítványait a brit kormány

2018.07.16
Portfolio.hu
Elfogadta a brit kormány hétfőn azokat a módosításokat, amelyeket a kormányzó Konzervatív Párt keményvonalas Brexit-tábora terjesztett elő a brit EU-tagság megszűnése utáni brit kereskedelmi politika vámszabályozási fejezetéről szóló törvényjavaslathoz.

Olimpiát rendezne Oroszország 2036-ban

2018.07.16
Portfolio.hu
Oroszország érdeklődik a 2036-os olimpia megrendezése iránt, nyilatkozta hétfőn Sztanyiszlav Pozdnyakov, az Orosz Olimpiai Bizottság (OKR) elnöke.

Elfogadás előtt még átírták egy kicsit a költségvetést

2018.07.16
Portfolio.hu
Az Országgyűlés hétfőn 123 igen szavazattal, 49 nem ellenében elfogadta a jövő évi költségvetés összegző módosító javaslatát. Az indítvány rögzíti az államháztartás központi alrendszerének jövő évi bevételi és kiadási főösszegét, előzőleg az Országgyűlés Költségvetési bizottsága csak olyan módosító indítványokat támogatott, amelyek az eredeti törvényjavaslathoz képest a központi büdzsé hiányát nem változtatták meg. Az egyik legjelentősebb módosítás, hogy a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. által állami viszontgarancia mellett vállalt készfizető kezesség állománya 2019. december 31-én nem haladhatja meg a 750 milliárd forintot, ez 100 milliárddal több az eredeti tervnél.

Két órán keresztül tárgyalt Trump és Putyin

2018.07.16
Portfolio.hu
Több mint két órán át tartott Donald Trump amerikai elnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő négyszemközti találkozója hétfőn Helsinkiben. A tolmácsok jelenlétében zajlott megbeszélést Trump "jó kezdetnek" minősítette.

Árfolyamválság, menekülő tőke, piaci pánik - A forintot is érintő veszélyre figyelmeztet az IMF

2018.07.16
Portfolio.hu
Egyre nagyobb kockázatot jelent a világgazdaságra nézve a kereskedelmi háborús konfliktus kiéleződése, emellett fennáll a veszély, hogy a befektetők alulbecsülik az Egyesült Államok gazdaságában felépülő inflációs nyomást, ami később a Fed-kamatemelések hirtelen átárazása miatt jelentős piaci volatilitást, a feltörekvő piacokról történő intenzív tőkekivonást, ezekkel összefüggésben pedig árfolyamválságot idézhet elő a sérülékeny országokban - figyelmeztet a Nemzetközi Valutaalap (IMF) legújabb World Economic Outlook elemzésében.

Szeptembertől 200 ezer diák tanulhat a pénzügyekről

2018.07.16
Portfolio.hu
Június végén zárult a tankönyvrendelés, és a legfrissebb adatok szerint országosan már több mint 200 ezer diák tanulhat a Pénziránytű Alapítvány által fejlesztett pénzügyi-gazdasági tankönyvekből és munkafüzetekből - derül ki az alapítvány közleményéből.

Délutánra kifulladt a forint erősödése

2018.07.16
Portfolio.hu
A nap első felében erősödni próbált tovább a forint, de délutánra elfogyott a lendület.

Ami alapján vétózhat a Költségvetési Tanács és ami alapján nem

2018.07.16
Portfolio.hu
Ezekben a hetekben zajlik Magyarország 2019. évi költségvetésének tárgyalása, amelynek során a Költségvetési Tanácsnak is kiemelt szerepe van. A Kormány június 13-án benyújtotta a 2019. évi központi költségvetésről szóló törvényjavaslatot, amelyet az előzetes menetrend szerint július 20-án fogadhatnak el. Az alábbi cikkben áttekintjük, hogy ebben a folyamatban mi a Költségvetési Tanács szerepe a jogszabályok alapján, milyen előírások betartására ügyel és milyen eszközei vannak ehhez.

Példátlan csúcstalálkozó kezdődik most Trump és Putyin között

2018.07.16
Portfolio.hu
Az elmúlt évtizedek amerikai-orosz elnöki csúcstalálkozóihoz mérten példátlanul előkészítetlen a mai Donald Trump-Vlagyimir Putyin találkozó Helsinkiben, ami így ahhoz hasonlít, mintha egy amatőr bokszoló Muhammed Alival kezdene ki - mutat rá a mai csúcsot beharangozó cikkében a The New Yorker szerzője.

Káoszhoz vezet a Brexit - Rengeteg Nagy-Britanniában élő külföldi kerülhet bajba

2018.07.16
Portfolio.hu
Fennáll a kockázata annak, hogy a tartós nagy-britanniai letelepedésre a brit EU-tagság megszűnése után is teljes mértékben jogosult külföldi EU-állampolgárok közül sokan kiesnek a brit kormány által számukra kidolgozott engedélyezési rendszerből, egyebek mellett azért, mert egyszerűen nem lehet tudni, hogy hányan vannak - áll a Migration Observatory nevű, az Oxfordi Egyetem mellett működő független migrációkutató elemzőműhely hétfőn ismertetett elemzésében. Vagyis tartózkodásra jogosult külföldi EU-állampolgárok is kieshetnek az engedélyezési rendszerből.

Itt az MNB nagy terve, amivel Magyarország elkerülheti a csapdába esést

2018.07.16
Portfolio.hu
Az új versenyképességi stratégia minden elemének a demográfiai helyzet javítása mellett támogatni kell a tudásfelhalmozást és az innovációs képességeink javítását - mondta a Portfolio-nak adott interjújában Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója a jegybank 180 pontos csomagjával kapcsolatban. A világ új technológiai korszakában csakis a piramis alapjaitól a csúcsig terjedő oktatási és vállalkozás-fejlesztési reformokkal lehetünk sikeresek. Az MNB szerint ha Magyarország végre tud hajtani egy átfogó versenyképességi fordulatot, azzal biztosíthatja, hogy 2030-ra megközelítsük az osztrák fejlettségi szint 80-90 százalékát.

Akkora a tégla és cserép iránti kereslet Magyarországon, hogy akár 2-3 hetet is várni kell rá

2018.07.16
Portfolio.hu
Minden várakozást felülmúló a tégla- és cseréptermékek iránti igény, a múlt év eleji erős kereslethez képest is 10-15 százalékkal több építőanyag fogyott idén az év első felében - mondta el a Magyar Időknek Kató Aladár.

Bitcoinozni kezdett a bukott befektetési legenda

2018.07.16
Portfolio.hu
Beszáll a kriptopénz-világba Steve Cohen, az egykor "hedge fund királyként" emlegetett bukott sztártrader.

Korlátozhatja a Lidl a magyar fiatalok energiaital fogyasztását

2018.07.16
Portfolio.hu
A Lidl Magyarország vizsgálja a lehetőségeket a vásárlói igények figyelembevételével - ezt a választ küldte az itthon 170 bolttal működő kiskereskedelmi lánc a Világgazdaság azon kérdésére, hogy a holland példához hasonlóan ősztől Magyarországon is tervezik-e betiltani a 14 év alattiaknak az energiaital vásárlását.

Tovább nőtt a magyar építőipar

2018.07.16
Portfolio.hu
Májusban 6,1%-kal növekedett az építőipari termelés az előző hónaphoz képest, vagyis kitartott a lendület. Az elmúlt hónapokban ugyan lassult az ütem, és egy kis megtorpanást is láthatunk a trendben, ugyanakkor továbbra is növekedési pályán van a szektor, és a megrendelési adatok alapján várhatóan a következő időszakban bővülést láthatunk.

Lassult a kínai növekedés

2018.07.16
Portfolio.hu
A kínai statisztikai hivatal hétfőn azt közölte, hogy Kína hazai összterméke (GDP) éves összevetésben 6,7 százalékkal bővült az április-június közötti időszakban. Ez minimális lassulás az első negyedévi 6,8 százalékhoz képest.

Kína indítja a GDP-adatok sorát, itthon pedig kiderül, mennyit keresünk

2018.07.16
Portfolio.hu
Viszonylag csendes hetünk lesz a nyári uborkaszezonban, legalábbis előre tervezhető makroadatból nem sok lesz a napokban. Persze Donald Trumpot ismerve bármikor bedobhatja az újabb kavicsot (sziklát?) az állóvízbe, itthon pedig a forintra lesz érdemes figyelni mindezeken felül.

Ez rázós volt, nagyon kellett a pénz a magyar államnak

2018.07.16
Portfolio.hu
Ha csak egy kicsit rosszabbul sikerült volna az év első két-három hónapja a magyar kötvénypiacon, akkor most akár bajban is lehetnénk. Az utóbbi hetekben ugyanis egyre gyakoribb volt, hogy még a hozamok emelkedése mellett sem sikerült értékesíteni a tervezett mennyiséget az aukciókon. Ráadásul a kormány likvid tartalékaként szolgáló kesz-számla egyenlege is alacsony. Időarányosan persze így is jól áll az éves kibocsátás, de ez elsősorban az év elejének köszönhető, illetve az erős lakossági értékesítés is sokat jelentett.

Hírlevelek_2018

2018.01.01

Közzétételek 2018

2018.01.01

Hírlevelek_2017

2017.01.01

Közzétételek 2017

2017.01.01

Hírlevelek_2016

2016.01.01

Közzétételek 2016

2016.01.01

Hírlevelek_2015

2015.01.01

Közzétételek 2015

2015.01.01

Hírlevelek_2014

2014.08.01

Közzétételek 2013

2014.07.31

Közzétételek 2012

2014.07.31

Közvetítők jegyzéke

2014.07.02
Társaságunk függő ügynökei a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény 111.§ (2) bekezdés a) pontja alapján:

Szabályzatok

2014.07.02

Közzétételek 2014

2014.07.01

Közzétételek 2011

2014.01.31

Közzétételek 2010

2014.01.31

Közzétételek 2009

2014.01.31

Közzétételek 2008

2014.01.31

Közzétételek 2007

2014.01.31