Fontos információk

Nagy trónfosztás közeledik a magyar befektetési alapoknál

2018.03.21
Portfolio.hu
Idén a piaci volatilitás látványos felerősödése ellenére is nő a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon, február végén már több mint 6230 milliárd forint volt az alapokban. A kötvényalapok kezelt vagyona viszont hónapról hónapra csökken, az ingatlanalapok jó értékesítési számai pedig a felé mutatnak, hogy hamarosan újabb trónfosztást látunk a piacon, az ingatlanalapok válhatnak a legnagyobb vagyont kezelő kategóriává itthon.

Egy alkalom, ahol olyan befektetési sztorikat kapsz, amiket sehol máshol

2018.03.21
Portfolio.hu
Különleges befektetői klubra invitáljuk az érdeklődőket. Az Aegon Alapkezelő szakemberei segítségével a résztvevők beleshetnek a boszorkánykonyhába: hogyan hoznak befektetési döntéseket a profik, milyen aktuális trendeket látnak, mi az alapkezelő csapat elképzelése a piacokról. Emellett szó lesz a legaktuálisabb gazdasági fejleményről, a Donald Trump által bejelentett importvámokról. A hallgatóság egyedi izgalmas részvénysztorikról is véleményt kaphat, első kézből.

Százezer ember lélegezhet fel - Új gyorsforgalmi szakasz épül

2018.03.21
Portfolio.hu
Letették az M2-es gyorsforgalmi utat és a 2-es főutat összekötő út alapkövét szerdán.

Ukrajna szakított Oroszországgal

2018.03.21
Portfolio.hu
Az ukrán kormány leállította az Oroszországgal kötött, 2011-2020 közötti időszakra vonatkozó gazdasági együttműködési programot - jelentette be Volodimir Hrojszman miniszterelnök szerdán a kabinet kijevi ülésén. A kormányfő egyben utasította a külügyminisztert, hogy erről hivatalosan értesítse az orosz kormányt.

A cseheknek jobban megy a népesedési fordulat

2018.03.21
Portfolio.hu
Csehországnak 2017 végén 10 610 055 lakosa volt, 31 ezerrel több mint 2016 végén - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal szerdán Prágában. A lakosság számának növekedésében meghatározó szerepe volt a bevándorlásnak, amely 2010 óta tavaly volt a legmagasabb.

Feszesedik a brit munkaerőpiac

2018.03.21
Portfolio.hu
Több mint négy évtizede nem mért mélypontra süllyedt a munkanélküliség Nagy-Britanniában, és ezzel egy időben jelentősen lassult a reálbérek csökkenésének üteme.

Jön a Nemzeti Oltóanyaggyár

2018.03.21
Portfolio.hu
Az Orbán Viktor által jegyzett minapi kormányhatározattal megszületett a kormánydöntés Nemzeti Oltóanyaggyár létrehozásáról. Korábban közel 50 milliárd forintos beruházást emlegettek.

Kis mozgások a forint piacán - Mindenki egy dologra figyel ma

2018.03.21
Portfolio.hu
Nem mozdult érdemben a forint árfolyama szerdán délelőtt az euróval szemben. A nap folyamán kivárás lehet jellemző, miután a befektetők az amerikai jegybank kamatdöntésére várnak.

A kínaiak ott csapnának oda Amerikának, ahol a legjobban fáj

2018.03.21
Portfolio.hu
Bár Donald Trump kormánya rendszeresen kritizálja Kínát a nemzetközi kereskedelmi jog állítólagos megsértése miatt, valójában az Egyesült Államok az, aki nem tartja be a játékszabályokat, mivel a masszív állami támogatásban részesülő szójabab-termésével elárasztja Kínát, tönkre téve ezzel a helyi farmereket - olvasható a Kínai Kommunista Párthoz közel álló angol nyelvű napilap, a Global Times véleménycikkében. Az üzenet egyértelmű: a kínaiak egy kereskedelmi háborúban az USA egyik legérzékenyebb pontján, a mezőgazdasági szektoron keresztül támadnának vissza, ami Trump szavazóbázisát különösen érzékenyen érintené.

Örülhet, aki nulla hozamot ér el a következő években - itt a hét szűk esztendő?

2018.03.20
Portfolio.hu
Hosszú és viharos időszak következhet most a világ tőkepiacain, örülhet az, aki a következő években pozitív hozamot ér el - hangzott el a Portfolio Investment, Wealth and Savings konferenciáján. Ilyen környezetben jó menekülőútvonalat jelenthetnek az abszolút hozamú alapok, de a stratégiájuk alapján hatalmas eltérés lehet ezeknek a hozamai között.

Odavág a piacnak az EU az új szabályaival - GDPR, MiFID 2, állampapírok

2018.03.20
Portfolio.hu
Május 25-én lép életbe az EU adatvédelmi rendelete, a GDPR, de azt már kevesebben tudják, hogy ennek jelentős hatása lesz arra is, hogy a MiFID 2 kapcsán milyen ügyfélinformációkhoz jutnak a szolgáltatók. A Portfolio Investment, Wealth and Savings (IWS) konferenciájának utolsó szekciójában az előadók kitértek arra is, hogyan kell értelmezni a MiFID 2 előírásait az állampapírokra vonatkozóan.

Megszólalt Merkel Brexit-ügyben

2018.03.20
Portfolio.hu
El kell kerülni, hogy a brit EU-tagság megszűnése miatt állandó ellenőrzéssel járó "kemény határ" alakuljon ki Írország és az Egyesült Királysághoz tartozó Észak-Írország között - jelentette ki Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben az ír kormányfővel folytatott megbeszélése után.

A párducokat begyógyszerezték, és levitték a fonóba

2018.03.20
Portfolio.hu
Január 3-mal életbe lépett a MiFID 2 az európai piacokon, a magyar érintett szereplők igyekeztek felkészülni az új szabályozás előírásaira, de sok megválaszolatlan kérdés van még. A Portfolio Investment, Wealth and Savings (IWS) mai konferenciáján a MiFID 2 első tapasztalataival kapcsolatban a hazai szakemberek kiemelték, a rengeteg adminisztratív teher olyan, mintha visszaléptünk volna az időben, az értékesítők oktatásával kapcsolatos előírások pedig odáig jutottak, hogy mára gyakorlatilag már mindent csinálnak, csak nem az értékesítéssel foglalkoznak.

Erősödik a dollár a holnapi Fed-döntés előtt

2018.03.20
Portfolio.hu
Erősödésbe váltott hétfőn az euró a dollárral szemben, ma azonban gyengülni kezdett a közös európai fizetőeszköz: a befektetők talán arra számítanak, hogy holnapi kamatdöntésen a korábban vártnál "héjább" hangvételt üthet meg a Fed, akár négy kamatemelést jelezve idénre. Az euró-dollár kurzus jelenleg valamivel az 1,23-as szint alatt tartózkodik.

Elárulják a magyar szakemberek, mit gondolnak a bitcoinőrületről

2018.03.20
Portfolio.hu
Hódít a mesterséges intelligencia, de még 50-75 év kérdése, mire teljesen automatizálódik a gazdaság, az egyszerűbb munkákat végzők viszont már 10-15 éven belül elkezdhetik félteni az állásukat. Ezen kívül a blockchain-őrület is tombol, van, aki szerint forradalmi áttörésről van szó, míg van, aki úgy véli, a Bitcoin egy lufi. A mesterséges intelligenciáról és a kriptodevizákról beszélgettek a Portfolio Investment, Wealth and Savings 2018 Konferenciáján a szakemberek.

Három hónapjuk maradt az italautomatás cégeknek

2018.03.20
Portfolio.hu
Az italautomatát üzemeltető vállalkozásoknak még több mint három hónapjuk van az ún. automata felügyeleti egység beszereltetésére - hívja fel a figyelmet friss közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal annak kapcsán, hogy a tegnapi Magyar Közlönyben egy fontos rendeletmódosítás jelent meg.

Egy ábrára figyel az egész világ: jön az új dot-plot

2018.03.20
Portfolio.hu
Magyar idő szerint szerda este 7 órakor szinte biztos, hogy 25 bázispontos kamatemelést hajt végre a Federal Reserve. Az igazi izgalmat azonban nem ez jelenti, a döntés mellett ugyanis nyilvánosságra hozza a jegybank a Fed-tagok jövőbeli kamatvárakozásait ábrázoló dot-plotot, aminél arra lesz érdemes elsősorban figyelni, hogy a jegybankárok három, vagy esetleg négy kamatemelést várnak idénre. A tavaly decemberi előrejelzésben három kamatemelés szerepel, azóta viszont a piaci szereplők többsége egy negyedik emelést is egyre elképzelhetőbbnek tart. Így a dot-plot fontos üzenet lehet a befektetők részére a szigorítás ütemét illetően.

Már annak is örülhetünk, ha nem bukjuk a pénzünket 2018-ban

2018.03.20
Portfolio.hu
Az infláció és az alacsony hozamkörnyezet miatt már annak is örülhetünk, ha sikerül nullára kihoznunk befektetésünk értékét, ennek ellenére viszont nem kizárt, hogy akár 5-10%-os hozamot elérjünk 2018-ban. Ehhez viszont kockázatosabb eszközöket, egyedi részvényeket kell vásárolnunk - hangzott el a Portfolio Investments, Wealth and Savings 2018 Konferenciáján.

Az év eleje óta nem fizettek ennyi hozamot a magyar rövid papírok, de nem kell megijedni

2018.03.20
Portfolio.hu
Minimális mértékben emelkedett a három hónapos diszkont kincstárjegyek átlaghozama a keddi aukción, de így is sikerült eladni a tervezett 40 milliárd forintos mennyiséget.

Nem is gondolnánk, honnan fog érkezni a következő válság

2018.03.20
Portfolio.hu
Abban mindenki egyetért, hogy a következő 1-1,5 év még viszonylag nyugalommal telhet a piacokon, a nagy kérdés, hogy mi következik ezután. A Portfolio mai Investment, Wealth and Savings (IWS) konferenciáján a makrogazdasági szakemberek a piaci kilátásokról, a részvénypiaci befektetési lehetőségekről és arról beszélgettek, van-e még helye a kötvényeknek a befektetési portfólióban. A panelrésztvevők szerint több tényező is van, ami kirobbanthatja a következő válságot, és ezek között van olyan, amire sokan nem csak, hogy nem készültek fel, de még nem is tudnak róla.

Szecessziós szépségekkel köszöntjük a tavaszt

2018.03.20
Portfolio.hu
Kevés stílus idézheti fel bennünk jobban a burjánzó, élettel teli természetet, mint a szecesszió, nem csoda tehát, hogy ma is töretlen népszerűségnek örvend. A századfordulón kialakult irányzat a historizmus bevett formái ellen lázadt. Főként az iparművészetben terjedt el, organikus, hullámzó, a növényvilág ihlette formák jellemzik. A szecessziós tárgyak dekoratívak, életörömet sugároznak. A belvárosban járva-kelve is gyakran találkozhatunk egy-egy homlokzaton a jellegzetes kacskaringós mintákkal, élénk színekben játszó mozaikokkal, majolika díszítésekkel, kovácsoltvas kapuzatokkal, amelyek üde, játékos színfoltként hatnak a gyakran kissé szürke nagyvárosi környezetben. A jó időt várva, szeretjük a szűkebb környezetünkbe is becsempészni a természet közelségét megjelenítő, tavaszt idéző, vidám, színes tárgyakat. Egy-egy élénk színű váza, finoman megmunkált csésze, növényi mintájú kaspó képes felfrissíteni, élettel megtölteni a szobát, amelyben van. Jelenlétükkel örömtelibbé teszik a mindennapjainkat. Az alábbiakban olyan szecessziós tárgyakat válogattunk, amelyek garantáltan kielégítik a szépség iránti vágyunkat, és amelyeket egy közelgő aukción meg is vásárolhatunk.

Bukunk a kötvényekkel, bukunk a részvényekkel - mi lesz most?

2018.03.20
Portfolio.hu
Nagyon csúnyán indult a 2018-as év a kötvénypiacokon és a részvénypiacokon is, a helyzet pedig nem sokat fog javulni az elkövetkezendő években. Magasabb volatilitásra kell, hogy számítsunk, ahogy a politikai és gazdasági kockázatok növekszenek, a jegybankok pedig elkezdik kivonni a likviditást a piacokról. Ennek ellenére még nem kell rettegnünk a recessziótól, a következő 1-2 évben még szépen megülhetjük a hullámvasutat, ha a vállalati és makrogazdasági adatokat jól megjátsszuk. A Portfolio Investment, Wealth and Savings (IWS) 2018 konferenciáján a befektetési szakemberek arról beszéltek, mi vár a kötvénypiacokra, magyar és külföldi részvénypiacokra egy ilyen környezetben.

Új világrend épül: Kína véres küzdelemre készül az ellenségeivel

2018.03.20
Portfolio.hu
Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke mai beszédében egyértelművé tette, hogy országa páratlan gazdasági és katonai szuperhatalommá akar válni az évszázad közepére. Bár elmondása szerint Kína nem akar más országokat fenyegetni, ellenségeikkel a végsőkig kitartva, véres csatában fognak leszámolni, hogy elfoglalhassák méltó helyüket a világszínpadon.

Nem hiszed el, hányféle adót kell fizetnünk Magyarországon

2018.03.20
Portfolio.hu
Hagyományos felmérésünkben ismét megnéztük, hogy hány adófajta van Magyarországon. Idén ismét eggyel csökkent a magyarországi adók száma, ezúttal 58 darabot számoltunk. A csökkenés viszont csak technikai jellegű, miközben továbbra is velünk élnek olyan adók, mint a kiirthatatlannak tűnő, a háztartási alkalmazottak után fizetendő díj vagy az újonnan bevezetett plakátadó.

Nincs megállás - Idén is folytatódik a magyar bérrobbanás

2018.03.20
Portfolio.hu
Januárban - az előző hónapokhoz hasonlóan - gyors béremelkedést láthattunk Magyarországon. A versenyszféra és a költségvetési szektor egyaránt magas dinamikát mutat, amiben kiemelkedő szerepe van annak, hogy a munkaerőhiány továbbra is meghatározó, valamint a minimálbér és a garantált bérminimum 2018-ban is erőteljesen emelkedett.

Három profi szakember osztja meg saját befektetési sztorijait

2018.03.20
Portfolio.hu
Legközelebbi, március 26-i befektetői klubunkon a résztvevők bepillantást nyerhetnek, hogyan működik egy alapkezelő és hogy az ott dolgozó szakemberek, mit gondolnak a tőkepiacokat aktuálisan meghatározó fejleményekről. Most bemutatjuk őket.

Az elmúlt évek legnagyobb sikertörténete volt Magyarországon - Most mégis betonfalba ütközhet

2018.03.20
Portfolio.hu
Az elmúlt években nem volt nagyobb sikersztori a magyar gazdaságban, mint a foglalkoztatás rekordszintre emelkedése és a munkanélküliség dinamikus csökkenése. Hosszú ideje már egyértelműen az elsődleges munkaerőpiac a húzóerő, és olyannyira sokan találtak állást, hogy kezdünk kifogyni a "munkáskezekből". A Portfolio számításai szerint még hadra lehet fogni néhány százezer embert - amit a nyugdíjkorhatár emelése is segít a következő években -, de a csökkenő népesség miatt hamarosan egy áttörhetetlen falba ütközünk bele.

Trump nagyszabású tervet jelentett be az opiátválság leküzdésére

2018.03.19
Portfolio.hu
Donald Trump amerikai elnök New Hampshire-ben hétfőn előterjesztette kormányzata elképzeléseit az opiát tartalmú kábítószerek és gyógyszerek okozta válság leküzdésére.

126 millió dollárnyi bónusz után a börtön: hogy jutott idáig a sztárbróker?

2018.03.19
Portfolio.hu
Christian Bittar, a korábban a Deutsche Banknál dolgozó bróker 2008-ban még 126 millió dollárnyi bónuszt tett zsebre, most pedig bűnösnek találták az Euribor manipulálása ügyében - írja a Bloomberg.

Fájdalmas jóslattal állt elő a Világbank

2018.03.19
Portfolio.hu
Több mint 140 millióan vándorolhatnak 2050-ig a világ három fejlett régiójába az éghajlatváltozások okozta jelenségek, így a mezőgazdasági termelés visszaesése, a vízhiány és a tengerek vízszintjének emelkedése miatt - figyelmeztetett a Világbank.

Az ötszörös túligénylésnek sem engedett ma az MNB

2018.03.19
Portfolio.hu
Az eredetileg meghirdetett 25 milliárd forintnyi ajánlatot fogadta el a mai tizenkét hónapos futamidejű, forintlikviditást nyújtó, finomhangoló devizaswap-tenderén (kamatcsere-tender) a Magyar Nemzeti Bank, így az általa biztosított bankrendszeri többletlikviditás 1525 milliárd forint marad.

Összejött a fontos Brexit-alku

2018.03.19
Portfolio.hu
Megvan végre a 2019. márciusi brit uniós kilépés utáni átmeneti időszakra vonatkozó megállapodás előzetes szövege, ami szerint az átmeneti időszak 2020 végéig tart majd, de az ír-északír határ kérdését még rendezni kell, várhatóan a decemberre összehozandó végső jogi szöveggel együtt - lényegében ezt jelentette be hétfő kora délutáni sajtótájékoztatóján Michael Barnier, az Európai Bizottság Brexit-főtárgyalója.

Mostantól új mobilapplikációval lehet állampapírokkal ismerkedni

2018.03.19
Portfolio.hu
A Magyar Államkincstár olyan applikációt fejlesztett ki középiskolások számára, amellyel könnyen elsajátíthatják az állampapírok jellegzetességeit, az állami pénzügyekben betöltött szerepüket.

Torinót is érdekli a 2026-os téli olimpia rendezése

2018.03.19
Portfolio.hu
Chiara Appendino, Torino polgármestere a 2026-os téli olimpia és paralimpia rendezésével kapcsolatos szándéknyilatkozatot küldött az Olasz Olimpiai Bizottságnak (CONI).

Orbán: több ok miatt is szeretjük a Molt

2018.03.19
Portfolio.hu
Több ok miatt is szeretjük a Molt, az elsőszámú magyar vállalatot - rögzítette ma délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök, amikor Hernádi Zsolttal, a Mol Csoport elnök-vezérigazgatójával és más magasrangú meghívottakkal felavatták a japán JSR és a Mol közös tiszaújvárosi szintetikusgumi-gyárát. Az üzem 2,5 év alatt készült el, mintegy 100 milliárd forintos beruházásról van szó és 160 embernek ad majd munkát, akik többségét már sikerült felvenni.

Ma kérhető utoljára az szja-tervezet postázása

2018.03.19
Portfolio.hu
Az ügyfélkapuval nem rendelkező adózók 2018. március 19-én kérhetik utoljára a szja-bevallás tervezet postázását levélben, sms-ben vagy a NAV honlapján elérhető űrlapon, telefonon, valamint az ügyfélszolgálatokon - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel. Közben a köztévén a NAV-szóvivő azt mondta: a tavalyi 4 millió után idén 5 millió személyi jövedelemadó terveztet készítettek.

Nincs megállás, ma is ütik a feltörekvő devizákat

2018.03.19
Portfolio.hu
A múlt hét második felében már érezhetően gyengült a török líra és a dél-afrikai rand, ez pedig hétfő reggel is folytatódik. A jelek szerint a befektetők még mindig vonakodnak kockázatot vállalni, ugyanez látszik a japán jen erősödésén is. A forint egyelőre alig mozdul, 311 körül indítja a hetet.

Halálbüntetést akar a kábítószer-kereskedőkre Donald Trump

2018.03.19
Portfolio.hu
Donald Trump amerikai elnök hétfőn terjeszti elő kormányzata tervét az opiát tartalmú kábítószerek és gyógyszerek okozta válság leküzdésére. A tervezet szerint Trump a kábítószer-kereskedőkre halálbüntetés kiszabását szorgalmazza.

Orosz elnökválasztás: Putyin negyedszer is elnök lehet

2018.03.19
Portfolio.hu
Oroszország egész területén megnyíltak vasárnap reggel a szavazóhelyiségek. Az első adatok alapján Vlagyimir Putyin hivatalban lévő orosz államfő a szavazatok 71,97 százalékával győzött.

Fölényes Putyin-győzelem az orosz választáson

2018.03.19
Portfolio.hu
Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő a voksok 76,65 százalékát szerezte meg a vasárnapi orosz elnökválasztáson - közölte hétfőn a moszkvai Központi Választási Bizottság a szavazatok 99 százalékának összesítése alapján.

Az új Fed-elnök belépőjére figyel a világ

2018.03.19
Portfolio.hu
Első ránézésre nem sok izgalmat tartogat a hét, a Fed szerdai kamatdöntése emelkedik ki, főleg azért, mert szép lassan a piac is kezd hinni a gyorsabb kamatemelés elméletében. Az amerikai mellett a brit jegybank is dönt a kamatról, itthon viszont tényleg nem sok izgalom várható.

Hírlevelek_2018

2018.01.01

Közzétételek 2018

2018.01.01

Hírlevelek_2017

2017.01.01

Közzétételek 2017

2017.01.01

Hírlevelek_2016

2016.01.01

Közzétételek 2016

2016.01.01

Hírlevelek_2015

2015.01.01

Közzétételek 2015

2015.01.01

Hírlevelek_2014

2014.08.01

Közzétételek 2013

2014.07.31

Közzétételek 2012

2014.07.31

Közvetítők jegyzéke

2014.07.02
Társaságunk függő ügynökei a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény 111.§ (2) bekezdés a) pontja alapján:

Szabályzatok

2014.07.02

Közzétételek 2014

2014.07.01

Közzétételek 2011

2014.01.31

Közzétételek 2010

2014.01.31

Közzétételek 2009

2014.01.31

Közzétételek 2008

2014.01.31

Közzétételek 2007

2014.01.31