Szellemi műhely

A Generali Alapkezelőé a Legjobb Privát Vagyonkezelő Szolgáltatás 2017 díj

2017.07.06
Kokas Norbert
A londoni székhelyű Business Vision (BV) üzleti magazin 2017-ben a Generali Alapkezelőnek ítélte a Legjobb Privát Vagyonkezelő Szolgáltatás díját. A zsűrizés során többek közt az innovációt, az üzleti vezetést, a vállalatirányítást, a pénzügyi és szociális teljesítményt, illetve az átláthatóságot vették figyelembe.

Ne csak a hozamokat figyeljék, a kockázatokat is

2017.04.26
Kokas Norbert
A részvényeknek ma is minden nagyobb megtakarítási portfólióban ott van a helyük. A mostani helyzetben a pénzpiaci befektetésektől és a kötvényektől nem várható az infláció utolérése, erre inkább az abszolút hozamú alapok lehetnek képesek. Közöttük is sokféle van, azonban a hozamok mellett a kockázati szintekre is érdemes nagyon odafigyelni – mondják a Generali Alapkezelő vezetői.

Egyetlen dolog veheti fel a versenyt az állampapírokkal

2017.04.06
Kokas Norbert
Nem az alacsony hozamkörnyezet, a MiFID 2 vagy a lakossági állampapírok térnyerése jelenti a legnagyobb kihívást az alapkezelői piacon, hanem az, hogy hogyan lehet minél jobb hozamokat elérni az ügyfeleknek. Schuszter Péter, a Generali Alapkezelő vezérigazgatója szerint ebben leginkább az abszolút hozam szemléletben működő alapok tudnak a legtöbbet hozzátenni, emellett az interjúban kitér arra is, hogy milyen kihívások elé állíthatják a szektort a robottanácsadók.

Ismét dobogós lett a Generali Alapkezelő a Klasszis 2017 díjátadón

2017.03.13
Kokas Norbert
A Privátbankár.hu már negyedszer díjazta a hazai alapkezelő szakma legjobbjait: a Klasszis 2017 díjátadón a vagyonkezelő szakemberek mellett a legjobb teljesítményű befektetési alapokat ismerték el. A Generali Alapkezelő az elmúlt évekhez hasonlóan idén is több kategóriában állhatott dobogóra a Privátbankár.hu március 9-i ünnepélyes díjátadóján.

Érdemes barátkoznia a globális részvénypiacokkal

2014.10.28
A befektetők számára az abszolút hozamú alapok mellett a megfelelően menedzselt részvénykitettség lehet nélkülözhetetlen a vonzó hozamok eléréséhez a következő években – fogalmaz Pallag Róbert, a Generali Alapkezelő befektetésekért felelős vezetője.

Generali Alapkezelő: részvénypiaci összefoglaló 2014 második negyedév

2014.07.07
2014 első féléve nagyobb ingadozásokkal ugyan, de további emelkedést hozott a globális részvénypiacokon. Az ukrán-orosz háborús veszély, Krím katonai elfoglalása, majd az ezt követő diplomáciai fenyegetések hatottak negatívan a befektetői hangulatra, mindez azonban átmenetinek bizonyult.

Egy év múlva 1,32 körül is lehet az EUR/USD

2014.05.26
Úgy fest, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő FED tovább fogja csökkenteni az év során a QE3 program keretében elköltött összeget, míg az EKB inkább most lazítana. Kamatemelés legfeljebb az USA-ban lesz jövőre. Így, az euró gyengülhet a dollárral szemben éves időtávon.

Hiába van pénz, ha idő nincs - mi legyen a vagyonnal?

2014.05.12
Pénzük van, de idejük nincs - nekik, a vagyonosabb vállalkozóknak, cégvezetőknek találták ki a privát vagyonkezelést. 30-40 millió forint alatt azonban senki ne is álmodjon privát vagyonkezelésről, amit nem szabad összetéveszteni a magánbanki szolgáltatásokkal. A különbség abban van, hogy ki hozza a döntést. Magyarországon ezzel a lehetőséggel, a privát vagyonkezeléssel még kevesen élnek.

Mibe fektess 2014-ben? Itt vannak a válaszok

2014.02.03
A 2013-as év javarészt egy erős részvénypiaci emelkedésről szóltak, emellett rendkívül sok pénz áramlott a pénzpiaci- és kötvényalapokba, illetve a vegyes alapokba. Az idei év kicsit más ívet rajzol, idén 5-8%-os hozamnak is örülni lehet, az abszolút hozam lehet a nagy sláger.

Befektetési útmutató: csak semmit a dunyhába!

2013.12.02
Attól függően, hogy milyen időtávon gondolkozunk, és mekkora hozamot szeretnénk elérni, milyen felhasználói célokkal, többféle lehetőség is előttünk áll befektetőként. Ezeket szedtük össze 1-től 20 évig terjedő idősíkon. Válogatni lehet, de előbb érdemes informálódni.

Hozam ügyében a részvénypiacok felé tessék fordulni

2013.11.25
Az elmúlt évek nagy slágere, a kötvénypiac hozamai visszaestek, a részvénypiacok jelenleg attraktív alternatívát kínálnak. A Generali szakértője szerint jövő év végéig 8-10 százalékos hozamszintben érdemes gondolkozni, és érdemes lehet az abszolút hozamú alapok felé mozdulni.

Az abszolút hozamú stratégiák lehetnek sikeresek

2013.11.08
A lakosság kedvencei továbbra is a pénzpiaci és kötvényalapok - mondta Kokas Norbert, a Generali Alapkezelő értékesítési vezetője.

Portfóliókezelő szakemberek ajánlásai

2013.11.08
A Figyelő összeállításában neves vagyonkezelőket kérdeztek arról, hogy egyéves időtávra előretekintve milyen eszközökben látnak jó megtérülést. A Generali Alapkezelő nevében Kokas Norbert értékesítési vezető nyilatkozott.

Az amerikai tech szektorra érdemes lesz moccanni

2013.05.02
Az amerikai piacon találhatunk idén jól teljesítő eszközöket, elsősorban a technológiai szektorban. A részvénypiacon olyan cégekkel találkozhatunk, amelyek transzparensek, világpiacon jelen vannak, és jó osztalékfizetési hajlandósággal bírnak. Pallag Róbert elemez.

Ciprus vagy Matolcsy: Mi okozza a forintgyengülést?

2013.03.25
A Szabad Szemmel vendégei Schuszter Péter elnök-vezérigazgató, Generali Alapkezelő, Róna Péter felügyelő bizottsági tag, MNB és Barcza György vezető elemző, Századvég.

Pallag Róbert a Gazdasági Rádió vendége volt

2013.03.14
A Gazdasági Rádió Nap vendége című műsorában Pallag Róberttel, a Generali Alapkezelő részvényportfólió menedzserével készített interjút Komáromi Balázs.

Az alapokban kezelt vagyon 50%-kal nőhet középtávon

2013.01.17
A régiós befektetési alappiacról készített elemzést a Generali PPF vagyonkezelő, a kutatás legfőbb következtetése az, hogy hazánkban 2017-re 50%-kal nőhet az egy főre jutó befektetési alapokban kezelt vagyon. Az összehasonlítások szerint nagyon jól áll az ország, a befektetési alapok elterjedtek a lakossági ügyfelek körében, a nyugdíjrendszer átalakítása és a csökkenő kamatkörnyezet miatt nagyon jó növekedési kilátások elé néz a piac. A Generali is ezt a trendet próbálja meglovagolni, például a befektetési alapok tanácsadókon keresztüli értékesítése elkezdődött, és az alapkezelő privát banki szolgáltatást is indított.

Pallag Róbert a Haszon magazin profitbajnoka

2012.09.10
41 százalékos haszonnal, azaz pontosan 4 143 918 forintos nyereséggel első helyen végzett kollégánk a Haszon magazin befektetési versenyén. A briliáns befutó a kiegyensúlyozott teljesítményre és az egyenletes építkezésre törekedett.

Az öngondoskodás a jövőbe vezető út a fenntartható fejlődés felé

2012.05.04
„Sikeresek vagyunk, talpon maradtunk a válság időszakában is. A célunk, hogy ez továbbra is így maradjon, sőt, hogy növekedést érjünk el a jövőben” - interjú Schuszter Péterrel, a Generali Alapkezelő elnök-vezérigazgatójával

A válságálló Brazília még mindig vonzó célpont

2012.04.27
A Generali Alapkezelő szakemberei szerint a feltörekvő piacok hosszú távon vonzó befektetési célpontok lehetnek.

Vannak még euró kockázatok

2012.03.30
A merészebb devizapiaci játékosok a dollárra fogadhatnak az euró ellenében, mert az euró inkább lefelé, a dollár inkább felfelé igyekszik újabb és újabb szinteket áttörni. 

Nem várható a forint további érdemi erősödése, a részvénypiacokon közeledünk a csúcsokhoz

2012.03.05
„A fennálló bizonytalanságok miatt egyelőre nem várható a forint további érdemi erősödése. Bár a hazai részvénypiacon is mögöttünk van már a kiemelkedő vételi lehetőségek időszaka, amennyiben a válságadók kivezetésre kerülnek, a Magyar Telekom és az OTP esetében nyílhatna további tér az árfolyam-emelkedés előtt” - hívja fel a figyelmet legfrissebb elemzésében Pallag Róbert, a Generali Alapkezelő szakértője. „A globális részvénypiacokon közeledünk egy újabb szignifikáns piaci csúcshoz, azonban az értékeltség és a vállalati eredménykilátások alapján, a BRIC országok még mindig kimondottan vonzónak számítanak. A nyersanyagpiacokon folytatódhat az erős volatilitás, s a földgáz árfolyamában bármikor jöhet egy jelentősebb felpattanás” - teszi hozzá a Generali Alapkezelő részvényportfólió menedzsere.

A válság újabb hulláma még idén ritkán adódó lehetőséget kínál a részvénypiacokon

2011.09.27
„Még az optimista várakozások szerint is további heteket vehet igénybe egy, az újabb globális gazdasági válsággal fenyegető fajsúlyos kérdésekre megoldást jelentő egyértelmű, koordinált, végső forgatókönyv kidolgozása, amely segíthet elkerülni a teljes bizalomvesztést a globális tőkepiacokon. Éppen ezért rövid távon az általános kockázatkerülés tűnik ésszerű magatartásnak, s a volatilitás tartósan magas maradhat” - vázolja a jelenlegi helyzetet legfrissebb elemzésében Pallag Róbert, a Generali Alapkezelő részvényportfólió menedzsere.

400 milliárd forinttal is csökkenhetnek Magyarország kamatterhei

2011.06.28
A miniszterelnök által a múlt héten bejelentett, a GDP-arányos államadósság mértékének egy lépésben, 81-ről 77 százalékra történő - összesen 1345 milliárd forintos - csökkentésével, Magyarország kamatterhei mintegy 100 milliárd forinttal mérséklődnek évente, amely összeget az intézkedés nélkül átlagosan 3-4 évig kellett volna még fizetnie az államnak - mutat rá Vizkelety Péter, a Generali Alapkezelő makrogazdasági elemzője.

Komoly választóvonal a 265-ös szint

2011.04.06
„Amennyiben továbbra is bíztató hírek látnak napvilágot, akkor hazánk - az idei év elején még 400 bázisponthoz közeli - csődkockázati mutatója (CDS felár) a 200-as szintet is könnyen célba veheti. Az euró/forint kurzus vonatkozásában minden pozitív hír ellenére a 265-ös szint egy komoly választóvonal, ezért egyelőre kevés az esély ennek a szintnek a számottevő és tartós áttörésére” - írja legfrissebb piaci kommentárjában Vizkelety Péter, a Generali Alapkezelő makrogazdasági elemzője.

Véget ért a 2009 márciusa óta tartó részvénypiaci emelkedő trend

2011.03.30
A Generali Alapkezelő befektetési igazgatója szerint a globális részvénypiacokon 2009 márciusa óta tartó emelkedő trend véget ért, a következő hónapokban egy, az eddigieknél lényegesen volatilisebb, alapvetően oldalazó, a kockázatok további fokozódása esetén erősen eső trend alakulhat ki. Pillár Zsolt szerint az idei év első öt hónapjában a fejlődő piaci alapok tőkeáramlása kísértetiesen hasonlít a 2008-as évben tapasztaltakhoz. A Generali Alapkezelő szerint a kedvezőtlen részvénypiaci fordulatot vetíti előre az amerikai vállalatok várható csökkenő eredménynövekedése, több közelmúltbeli IPO sikertelensége, és az előző hetekben, egyes árupiaci szegmensekben végbement jelentős visszaesés is. 

A japán atomerőmű-krízis további lökést adhat az alternatívenergia-szektornak

2011.03.22
„A Japánban történt természeti szerencsétlenségeket követő atomerőmű-katasztrófa hosszú távú hatásai további lendületet adhatnak az alternatívenergia-szektornak, hiszen a globális kereslet folyamatos bővülése miatt tartósan magas olaj- és nyersanyagárak mellett egy másik szempont, az atomerőművek kockázatainak mérlegelése is vélhetően jobban előtérbe kerül a jövő beruházásainál. Becslések szerint 2035-ben világunk energiaszükségletének várhatóan már negyedrészét leszünk képesek teljesen környezetbarát módon biztosítani” - hívja fel a figyelmet Pallag Róbert, a Generali Alapkezelő szakértője.

Élénkítheti a gazdaságot a lakás-takarékpénztárakban felhalmozódott 400-500 milliárd forint tőke

2011.03.09
A Magyarországon működő lakás-takarékpénztárakban felhalmozódott 400-500 milliárd forint tőke jelentős mértékben segítheti a gazdaságélénkítést, az év elejétől hatályba lépett jogszabályi változások eredményeként. „A devizaalapú jelzáloghitelezés tavaly augusztusi átmeneti felfüggesztését követően a piaci környezet is letisztultabbá vált, így nincsen értelme a további tiltásnak, a fő irányvonalnak azonban mindenképpen a forintalapú hitelezésnek kell lennie” - véli Vizkelety Péter, a Generali Alapkezelő makrogazdasági elemzője.