Hírek

Ismét a tőzsde legjobbjai között a Generali Alapkezelő!

2024.03.07

Piacot robbanthat mai gyorsjelentésével az Nvidia

2024.02.22

A hitel nem ajándék

2023.12.01
Ön mikor kezdi a karácsonyi készülődést? Az első adventi gyertya meggyújtásakor már tudja, mi lesz az ünnepi menü vagy épp milyen ajándékok kerülnek a fa alá? A decemberi bevásárlólista összeállítása előtt ne feledkezzen meg az ünnepi költségek megtervezéséről sem! Ahhoz, hogy a december már valóban a karácsonyi hangulat jegyében teljen, kezdje el korábban pénzügyei áttekintését - segítünk!

Érdekes fordulat: jobban pörgött a Russell 2000, mint az S&P 500

2023.11.23
Munkácsi Dávid, a Generali Alapkezelő kiemelt portfóliómenedzsere
Érdekes fordulat: jobban pörgött a Russell 2000, mint az S&P 500 A részvénypiacokat vizsgálva 2022 első negyedévéig kell visszanézni a heti teljesítményeket, hogy a Russell 2000 Index több mint három százalékkal felülteljesítse az S&P 500 Indexet, amit az elmúlt héten láthattunk.

Sok kicsi sokra megy

2023.10.17
Pénzügyi Navigátor, MNB
Pénzügyi tippek a "pénznyelők" lefaragására A takarékoskodni többet jelent a mindennapi spórolásnál. Takarékoskodni egyfajta szemlélet is, amellyel akár a néhány száz forintos "pénznyelőket" is felismerjük, szokásaink, döntéseink megváltoztatásával pedig faragunk is belőle. Hosszú távú elköteleződés ez, amely biztos eredményre vezet, hiszen a rendszeresen félretett vagy átütemezett néhány száz forintból tízezrek is lehetnek a hónap végére.  Ne feledjük: a Sok kicsi sokra megy - ebben nyújt segítséget a Pénzügyi Navigátor.

Érdemes felkészülni a tartósan magasabb kamatok eshetőségére is

2023.10.11
Hadnagy Milán, a Generali Alapkezelő junior portfóliómenedzsere
Érdemes felkészülni a tartósan magasabb kamatok eshetőségére is

Mi (ki?) döntheti el a streamingháborút?

2023.09.27
Hadnagy Milán, a Generali Alapkezelő junior portfóliómenedzsere
Az iparág domináns szereplője a Netflix, azonban egyáltalán nem biztos, hogy a piac további növekedésével nem fognak átrendeződni az erőviszonyok.

Pénztárcabarát iskolakezdés - pénzügyi tippek becsengetés előtt

2023.08.30
Pénzügyi Navigátor, MNB
Pénztárcabarát iskolakezdés - pénzügyi tippek becsengetés előtt Legyen szó akár iskoláskorú gyermeket nevelő családról, akár a nagybetűs élet küszöbén álló egyetemistáról, a nyaralások mellett érdemes végiggondolni a tanévkezdéssel járó esedékes teendőket is. A szeptemberi iskolakezdésnek ugyanis számos pénzügyi vonatkozása van, amelyekkel érdemes már jóval hamarabb is foglalkozni. 

Gondtalan kikapcsolódás - kellemetlen pénzügyi meglepetések nélkül

2023.06.09
Pénzügyi Navigátor, MNB
Gondtalan kikapcsolódás - kellemetlen pénzügyi meglepetések nélkül Egy nyaralás költségei jelentős tételt képezhetnek egy család éves költségvetésében. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Navigátor alábbi cikkében összefoglalt néhány hasznos pénzügyi tippet – hogy a vakációból csak az élmények maradjanak, és utólag ne érjen kellemetlen meglepetés!

Klasszis Díjakat nyert a Generali Alapkezelő!

2023.04.28
Generali Alapkezelő
A jubileumi Klasszis Díjátadón a Generali Alapkezelő újabb szakmai elismeréseket nyert el a befektetési alapjaival!

A tőzsde legjobbjai között a Generali Alapkezelő

2023.02.24
Generali Alapkezelő
A több mint két évtizedes tradíciót folytatva idén is megrendezte a Budapesti Értéktőzsde a BÉT Legeket, amelynek keretében a tavalyi évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó tőkepiaci szereplők részesültek elismerésben.

Interjú Varga Róberttel, a Generali Alapkezelő vezérigazgatójával

2023.01.11
Világgazdaság.hu, Generali Alapkezelő
Rázós év volt 2022 az alapkezelői szektorban, az évtizedek óta stabilan teljesítő befektetési stratégiák rendre kudarcot vallottak. Varga Róbert, a Generali Alapkezelő vezérigazgatója szerint az elmúlt évtizedben semmiféle izgalmat nem hozó kötvénypiac felpezsdült, újra érdemes keresni a beszállókat.

Klasszis Díjakat nyert a Generali Alapkezelő!

2022.04.25
Generali Alapkezelő
A Privátbankár.hu Klasszis Díjátadón, ahol a szakma legjobbjait díjazták, a Generali Alapkezelő befektetési alapjai két kiemelt kategóriában is a legjobbak között végzett az elmúlt három év teljesítményei alapján!

A Generali a Biztonságért Alapítvány támogatása

2022.03.04
Generali Alapkezelő
A magyar Generali Csoport, benne vállalatunk, a Generali Alapkezelő az élethosszig tartó partneri törekvésünknek megfelelve az ukrajnai krízis kapcsán folyamatosan keresi azokat a pontokat, ahol segíteni tudunk. Szeretnénk szűkebb és tágabb közösségeink mellett állni, és tevőlegesen hozzájárulni ahhoz, hogy valamelyest mérsékeljük a helyzet hatásait.

A figyelem csodákra képes – karácsonyi jótékonysági megmozdulásaink

2021.12.23
A nemzetközi Generali 2021-ben, míg magyar vállalatcsoportunk idén ünnepli 190 éves jubileumát. Büszkék vagyunk múltunk gazdag örökségére, a stabilitásra, amit nyújtani tudunk ügyfeleinknek. Jubileumunk kapcsán a legfontosabb kérdés számunkra az, hogyan tudjuk értékeink mentén tovább folytatni az építkezést, hogy több mint egy millió ügyfelünket élethosszig tartó partnerként segíthessük tovább.

Klasszis Díjakat nyert a Generali Alapkezelő!

2021.04.13
Generali Alapkezelő
Az idei évben is megrendezésre került a befektetési alapkezelői szakma legfontosabb eseménye a Privátbankár.hu Klasszis Díjátadó, melynek keretében a szakma legjobbjait díjazták.

Vezetőváltás a Generali Alapkezelő élén

2021.03.30
Generali Alapkezelő
Varga Róbertet, a Generali Biztosító korábbi pénzügyi és elszámolási terület vezetőjét nevezték ki a Generali Alapkezelő élére

Karácsonyi ajándékozás helyett adományozás

2021.01.10
Generali Alapkezelő
A rendhagyó 2020-as év után a karácsonyi szezon is rendhagyó volt a Generali Alapkezelő számára.