Hírek

10 000% hozammal hülyíti a magyar befektetőket a legújabb "sikersztori"

2017.08.19
Portfolio.hu
A minap kaptunk egy példásan összerakott e-mailes marketinganyagot egy rejtélyes üzletembertől, aki egy Magyarországon sikerre járatott szupercéggel az Egyesült Államok meghódítására készül. A tuti üzlet elindításához persze magyar kisbefektetők pénzére van szüksége, akiknek azt ígéri, hogy két év alatt megtízszerezhetik, megszázszorozhatják a befektetésük értékét - ami majdnem 1000 - 10000% hozamnak felel meg. A csatolt marketinganyag egyébként zseniális; celebeket bevonva, értelmetlen elemzésekkel bombázza a befektetők érzelmeit. Bemutatjuk a Benefit Barcode Incorporatedet és azt, hogy miért érdemes vele vigyázni.

Felminősítették Görögországot

2017.08.18
Portfolio.hu
Egy fokozattal B- kategóriába emelte Görögország államadósságának besorolását a Fitch Ratings a piacok pénteki zárását követően.

Új program és hatalmas pénz a turizmusnak

2017.08.18
Portfolio.hu
A kormány stratégiai célja a turizmus jövedelemtermelő képességének erősítése, azaz a külföldi turisták tartózkodási idejének meghosszabbítása és költésük növelése, ennek érdekében egyetért a 2030-ig tartó, 300 milliárd forintos Kisfaludy szállásfejlesztési konstrukcióval - derül ki a kormány Magyar Közlönyben pénteken közzétett határozatából.

Ennyi nem elég! Üzenik a Tesco dolgozói

2017.08.18
Portfolio.hu
Egyre élesebb a helyzet a magyarországi Tescónál a béremelés mértékét övező ellentétek miatt. Pénteken a Tesco bejelentette az idei évre tervezett harmadik béremelés mértékét, azonban ezt az egyik szakszervezet, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (mely a sztrájkbizottságot is létrehozta) kategorikusan elutasította és egyúttal a másik munkáltató szervezetnek is odaszúrt. Ezzel megnőtt az esélye, hogy szeptember elején lebénul a teljes Tesco-hálózat.

Egy csapásra leváltották Venezuelában a kongresszust

2017.08.18
Portfolio.hu
Törvényalkotói hatáskörökkel ruházta fel magát pénteken egyhangúlag elfogadott határozatával a Nicolás Maduro venezuelai elnök által nemrégiben létrehozott alkotmányozó nemzetgyűlés.

Trump megválik az egyik legfontosabb emberétől

2017.08.18
Portfolio.hu
Stephen Bannon, az amerikai elnök stratégiai főtanácsadójának jövője is kérdéses a Trump-adminisztrációban - tudta meg a New York Times. Bannon épp a héten adott interjút, ami miatt rögtön magyarázkodásra kényszerült. Magyar idő szerint péntek estére kiderült: Bannon távozik a Fehér Házból, a pénteki az utolsó napja.

Ez most a legfélelmetesebb grafikon egész Amerikában

2017.08.18
Portfolio.hu
Vészesen közeledik az Egyesült Államokban az adósságplafon megemelésének határideje, a befektetők pedig arra az esetre is egyre jobban készülnek, hogy a törvényhozók nem tudnak majd megállapodni. Ezt mindennél jobban kifejezi most egyetlen ábra.

Erdogan a németországi törököknek: ne szavazzatok se Merkelre, se Schulzra!

2017.08.18
Portfolio.hu
Recep Tayyip Erdogan török államfő a péntek déli muzulmán ima után Isztambulban újságíróknak nyilatkozva arra szólította a Németországban élő törököket, hogy a szeptember 24-i német parlamenti választáson ne szavazzanak olyan pártra, amely "Törökország ellensége" - számolt be róla az NTV török hírtelevízió.

Nem hátrál a BKK: marad a tisztességtelen mértékű pótdíj

2017.08.18
Portfolio.hu
Nem változtat pótdíjazási politikáján a BKK, mert a cég álláspontja szerint a pótdíj mértéke nem tisztességtelen mértékű - lényegében ezt a választ küldte a cég az Index azon kérdésére, amit azután küldött, hogy ezzel ellentétes tartalmú jogerős bírósági ítélet született a minap.

Péntekre elestek a magyar autópályák

2017.08.18
Portfolio.hu
Balesetek, műszaki mentés, valamint aszfaltozás miatt több autópályán is kilométeres torlódás alakult ki péntek kora délutánra.

Karácsonykor újra összeomolhat a Posta

2017.08.18
Portfolio.hu
Benne van a pakliban, hogy karácsonykor ismét összeomlik a posta, mint ahogy az 2016-ban történt - mondta a Postások Független Érdekvédelmi Szövetségének alelnöke ma reggel a Hír TV-ben. Jelzése szerint a dolgozók a MÁV-nál alkalmazott 35 ezer forintos "bónusznál" kevesebb, 20 ezer forintos jutalmat kapnak akkor, ha meghatározott pozícióra munkavállalót tudnak becsábítani. A postai munkaerőpiaci problémákra már a minap is felhívtuk a figyelmet:

Újranyithatják Recsket: titkos jelentés alapján döntenek ősszel

2017.08.18
Portfolio.hu
Ősszel születhet döntés arról, hogy újranyitják-e a recski bányát, amely a világ egyik legnagyobb rézérckészletét és mintegy 50 tonna aranyat rejt - írja a Figyelő. A lap tudomása szerint a bánya esetleges újrahasznosításával kapcsolatos tanulmányt a KPMG készíti és "fontossága és értékessége" miatt tíz évre titkosították, igaz ezt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ősszel mégis nyilvánosságra hozhatja.

Magyar sérültje is van a barcelonai terrortámadásnak

2017.08.18
Portfolio.hu
Van egy magyar sérültje a csütörtöki barcelonai támadásnak - mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján.

Százmilliárdos adócsomag és új NAV-vezetés jöhet ősszel

2017.08.18
Portfolio.hu
Négy fő csapásiránya lesz a novemberig eldöntendő adóváltozásoknak Magyarországon, és ezek egyike a formálódó adócsomag, amely akár több százmilliárd forintos költségvetési lyukat is okozhatna egy markánsabb áfacsökkentéssel, de inkább szja- és járulékcsökkentések esélyesek - olvasható ki a Figyelő csütörtöki információiból. A lap azt is vázolja, hogy az adóigazgatás akár különálló minisztériumot is kaphat. Arról, hogy az adóigazgatás terén nagy változások készülődnek, éppen tegnap írtunk adózási szakemberek véleménye alapján egy részletes anyagot:

5 jó trükk, ha 10% fölötti garantált hozamot akarsz elérni

2017.08.18
Portfolio.hu
A legnagyobb tőkearányos garantált hozamot Magyarországon a lakástakarékokkal lehet elérni, azonban legalább annyi buktatóba futhatunk bele ezekkel a termékekkel, mint amennyi trükkel növelhetjük még a megtakarításunk értékét. Íme öt hasznos tipp azoknak, akik LTP-t indítanának.

Bizonyították: nagyon különbözőek vagyunk, a pénzügyekben is

2017.08.18
Portfolio.hu
Több kutatás is bizonyítja, hogy amikor Magyarországon a pénzügyi tudatosság kerül szóba, nem lehet egyetlen homogén csoportként kezelni a lakosságot. Ezért nem mindegy, hogy a különböző csoportokat milyen pénzügyi termékekkel célozzák, vagy épp hogyan szeretnék fejleszteni pénzügyi kultúrájukat.

Minimálisan mozdult a forint a spanyol terrortámadások hírére

2017.08.18
Portfolio.hu
Míg az európai és főként az amerikai részvénypiacokon fokozottan borússá vált estére a hangulat és ez egyelőre nem oldódott ma reggelre sem, addig a devizapiacokon nem látszottak különösebb idegesség jelei, így a forint is csak minimálisan gyengült a spanyol terrortámadások, illetve a Donald Trump politikája körüli újabb botrányok hírére.

Mindenkinek fáj a munkaerőhiány - Van, ahol már robotok végzik a kőműves munkát

2017.08.18
Portfolio.hu
Robbanásszerű az építőipar bővülése, sok építési vállalkozó a megrendelések idei robbanásszerű növekedése miatt korszerűsíti eszközparkját - írja a Népszava a Magyar Lízingszövetség adatai alapján. A fejlesztések iránya egyértelmű, az egyre nagyobb munkaerőhiány miatt előtérbe kerülnek az automatizált rendszerek.

Két merénylet is volt Spanyolországban

2017.08.18
Portfolio.hu
Kisteherautó hajtott gyalogosok közé Barcelona központjában csütörtök délután. A terrortámadásnak hivatalos információk szerint 13 halottja és közel 100 sebesültje van. A két támadó a helyszínről elmenekült és egy közeli étteremben ejtett túszokat. A rendőrség egyiküket már agyonlőtte. Időközben kiderült, hogy egy tengerparti üdülőhelyen is volt gázolásos merénylet Spanyolországban.

Egy titkos gazdaság manipulálja a színfalak mögül a politikát - Ez még csak a kezdet

2017.08.18
Portfolio.hu
Az álhírek problémája központi témává vált az elmúlt egy évben, és a mai napig egyre több ország választási eredményeivel kapcsolatban merül fel. A két techóriáson (Google, Facebook) hatalmas a nyomás, hogy megoldást találjanak, míg mások a médiaértés oktatását sürgetik. Utóbbi azért is szükséges, mert a Stanford Egyetem kutatása szerint az iskolás korúak többsége egyáltalán nem tudja megkülönböztetni a valós és a hamis híreket. Szintén csak kevesen tudják, hogy ma már a videókat is épp olyan könnyű manipulálni, mint a fotókat, ami miatt a jövőben még nagyobb veszély leselkedik a kevéssé tudatos hírfogyasztókra. Többek szerint valódi krízisről beszélhetünk, de tényleg az álhírek jelentik a bajt, vagy máshol gyökerezik a probléma? És mi lehet a megoldás?

Nem hagyja magát a forint, újra lendületbe jött

2017.08.17
Portfolio.hu
Szerda este még gyengítette a dollárt az euróval szemben az a tény, hogy a Fed kamatdöntési jegyzőkönyve továbbra is megosztottságot jelzett a döntéshozók között a kamatemelési sorozat folytatását és időzítését illetően, de csütörtökön fordult a hangulat és újra lendületbe jött a dollár. Közben délelőtt a forint kissé gyengült az euróval szemben, de délutánra összeszedte magát és a helyzet estére sem romlott.

Elárulta az EKB, hogy mi miatt aggódik még mindig

2017.08.17
Portfolio.hu
Nem szűnt meg az Európai Központi Bank (EKB) gyenge infláció miatti aggodalma - derül ki az EKB kormányzótanácsa július 20-án tartott kamatdöntő ülés csütörtökön közzétett jegyzőkönyvéből.

A Budapest-Belgrád vasút magyar szakaszára még várni kell

2017.08.17
Portfolio.hu
Még nem kezdődött el a Budapest-Belgrád közötti vasúti összeköttetésben érintett, 150-es számú Budapest-Kelebia-vasútvonal felújítása - reagált a Világgazdaság megkeresésére a projekt előkészítésére létrehozott Kínai-Magyar Vasúti Nonprofit Zrt.

Több kötvényt adott el ma az ÁKK, mint tervezte

2017.08.17
Portfolio.hu
Az összesen 40 milliárd forintos meghirdetett mennyiségre 103 milliárd forint feletti vételi ajánlatot nyújtottak be az elsődleges állampapír forgalmazók, és az 5 éves kötvény kapcsán az Államadósság Kezelő Központ meg is emelte az elfogadott mennyiséget, így végül összesen 47,5 milliárd forintnyi kötvényt adott el a délelőtti aukciókon.

A válság óta nem volt ilyen alacsony a magyar államadósság

2017.08.17
Portfolio.hu
Az első negyedévi 74,3%-ról 74%-ra mérséklődött június végére a magyar államadósság a GDP arányában, ami csaknem 9 éve, azaz a válság kitörése és az IMF hitelkeret lehívása óta a legalacsonyabb - derül ki a Magyar Nemzeti Bank által ma közzétett előzetes adatokból. A csökkenő tendencia nem meglepő annak tükrében, hogy az első után a második negyedévben is többletes volt az államháztartás pénzügyi mérlege. Ez egyúttal azt is előrevetíti: az idei évre belőtt 2%-os GDP-arányos államháztartási hiánycélnál jóval jobb egyelőre az alappálya. Közben a lakosság a jelek szerint "úszkál" a pénzben, újra jócskán nőtt a háztartások nettó finanszírozási képessége.

Vízummentesen utazhatnánk a britekhez a Brexit után is

2017.08.17
Portfolio.hu
Az Egyesült Királyság európai uniós tagságának megszűnése (Brexit) után is szabadon utazhatnának be a szigetországba az EU-s állampolgárok a brit belügyminisztérium készülőben lévő javaslata szerint. A The Times napilap által csütörtökön ismertetett tervek szerint a belügyminisztérium heteken belül a konzervatív kormány elé terjeszti javaslatait jóváhagyásra.

Riogat az elemző: a higgadtság ellenére elkerülhetetlen az újabb koreai háború

2017.08.17
Portfolio.hu
Érdekes véleményt fogalmazott meg a ZeroHedge hasábjain Brandon Smith, egy "alternatív" piaci meglátásokkal foglalkozó oldal elemzője. Úgy véli, hogy a mostani nyugodtság ellenére elkerülhetetlen a koreai háború újbóli kirobbanása, mivel ez az Egyesült Államok kormányának érdekében áll, meg is van hozzá a kellő támogatottságuk és Kína most először a történelem során semlegességet ajánlott - már ha Észak-Korea lép először. Smith úgy véli, globális atomháborútól nem kell tartani, de elkerülhetetlen, hogy eldurranjon egy-két atomfegyver.

Észak-koreai krízis: tízmillióan halnának meg a háború első 30 percében

2017.08.17
Portfolio.hu
Az észak-koreai helyzetet semmiképp sem lehet háború útján rendezni, az ugyanis emberek millióinak életébe kerülne, a Kínával szembeni gazdasági háborút viszont meg kell nyernie az Egyesült Államoknak, különben sosem lesz képes újra talpra állni a gazdaság és ezzel odavész az USA egyeduralma - fejtette ki Steve Bannon, Donald Trump stratégiai főtanácsadója egy telefonos interjúban.

Az aszfalt alá tették be az új magyar csodafegyvert

2017.08.17
Portfolio.hu
A nemzeti tengelysúlymérő rendszer (tsm) kivitelezési munkálatai a jövő hét végére minden frekventált helyen befejeződnek - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt hetek közlekedési torlódásai is lassan a végéhez érnek. Elmagyarázzuk, mi is ez az egész rendszer.

Tescók zárhatnak be tömegesen Magyarországon

2017.08.17
Portfolio.hu
Minden második Tesco-dolgozó vállalta, hogy részt vesz az áruházláncnál megalakult sztrájkbizottság közeljövőben tervezett akciójában, amennyiben a multi cég nem teljesíti a bér- és létszámemelésről szóló követeléseket - írja a Magyar Idők.

Súlyos élelmiszerhiány tombol az összeomlás szélén álló országban, egy állatkertbe is betörtek

2017.08.17
Portfolio.hu
A venezuelai hatóságok nyomozást indítottak, miután tolvajok állatokat loptak a nyugati fekvésű Zulia állam állatkertjéből, hogy megegyék őket - közölte szerdán a dél-amerikai állam rendőrségének egyik tisztségviselője.

Megdöbbentő: jobban bízik a világ Putyinban, mint Trumpban

2017.08.17
Portfolio.hu
Az amerikai Pew elemzőház adatai szerint még az orosz elnökben, Vlagyimir Putyinban is jobban bíznak az emberek, ha külügyekről van szó, mint az USA elnökében, Donald Trumpban - írja a Bloomberg.

Tisztességtelen a BKK pótdíja - új díjszabás jöhet

2017.08.16
Portfolio.hu
Pert vesztett a BKK egy utassal szemben, mivel a bíróság kimondta, hogy a pótdíjkövetelés a jegy árának 92-szerese és ez tisztességtelen. A győztes ügyvéd szerint mindez azt is jelentheti, hogy új díjszabást kell alkotnia a közlekedési vállalatnak.

Két táborra szakadt az amerikai jegybank

2017.08.16
Portfolio.hu
Úgy tűnik, a Fed döntéshozói nem tudnak megegyezni abban, hogy mikor kellene kamatokat emelni: vannak, akik az alacsony inflációs környezetben óvatosak akarnak lenni, míg mások amiatt aggódnak, hogy súlyos következményekkel járhat az emelés elhalasztása.

Áll a bál a Fehér Házban: feloszlattak két fontos testületet (3.)

2017.08.16
Portfolio.hu
A hétvégi charlottesville-i botrány után újabb vállalatvezető hagyta ott Donald Trump munkaügyi tanácsadói testületét, most a 3M elnök-vezérigazgatója döntött a távozás mellett. A sorozatos távozások miatt mindkét munkaügyi testület feloszlott. Közben megvan a Fehér Ház új kommunikációs vezetője; Hope Hicks kapja meg átmenetileg a tisztséget.

Életjeleket mutatott ma a forint

2017.08.16
Portfolio.hu
A hétfő és keddi kereskedés során mutatott rendkívül kicsi elmozdulások után ma már 1 egységnyi "távolságot" is bejárt a forint euróval szembeni árfolyama a bankközi piacon. Közben a dollár tovább erősödött az euróval szemben, így a dollár/forint jegyzések kissé 260 fölé lendültek délutánra. A vártnál gyengébb magyar GDP-adatra nem volt érdemi forintreakció délelőtt:

Üstökösként húznak el az állampapírok, állva hagyják a piacot

2017.08.16
Portfolio.hu
Júliusban a befektetési alapoknál is nyár volt, a befektetések gyakorlatilag semmit nem hoztak, sőt, a gyengébb teljesítmény miatt még közel 20 milliárd forinttal csökkent is a piaci összvagyon. A legkeresettebb alapok a vegyes és ingatlanalapok voltak, és bár 2015 óta az utóbbi kategória már közel 460 milliárdot vonzott be, így is jócskán elmarad a lakossági állampapírok 3 ezer milliárdjától.

Így kapod vissza az első sikeres nyelvvizsga 34500 forintját az államtól

2017.08.16
Portfolio.hu
Jövő január elsejétől az Új Nemzedék Központnál lehet kérni az első sikeres nyelvvizsga utólagos kifizetését, amely majd utalás formájában történik meg és legfeljebb 34 ezer 500 forintot tehet ki az összeg - jelezte a minapi kormányhatározat technikai részleteit az MTI-nek küldött közleményben az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Nem támogatják az oroszok, hogy gazdaságilag fojtsák meg Észak-Koreát

2017.08.16
Portfolio.hu
Gyakorlatilag kimerültek az Észak-Koreára való gazdasági nyomásgyakorlás lehetőségei, és Moszkva nem támogatja a Phenjan gazdasági eszközökkel történő megfojtására vonatkozó elképzeléseket - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy szerdai moszkvai eseményen.

Trump: Kim Dzsong Un jól döntött

2017.08.16
Portfolio.hu
Kim Dzsong Un nagyon bölcs és jól megindokolt döntést hozott - írta Twitter-profilján szerdán Donald Trump amerikai elnök, reagálva arra, hogy Kim Dzsong Un észak-koreai vezető előző nap úgy fogalmazott, hogy "még egy ideig" figyelemmel kíséri az Egyesült Államok cselekedeteit, mielőtt döntést hozna a Guam amerikai külbirtok ellen indítandó rakétatámadásról.

Nagy változásokra készülhetünk az adózásban

2017.08.16
Portfolio.hu
2018. január elsején két, alapvető fontosságú, a magyarországi adózókat érintő törvény lép hatályba, ha a Nemzetgazdasági Minisztérium által véleményezésre kiadott törvénytervezetet ősszel elfogadja a parlament. A jogszabályokat most péntekig lehet véleményezni, de addig is összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat és a várható hatásokat.

Fél Budapestet lezárják az augusztus 20-i ünnep miatt

2017.08.16
Portfolio.hu
Az augusztus 19-i és 21-i budapesti programok biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében Budapesten a BRFK és a BKK forgalmi változtatásokat vezeti be, amelyekről az alábbi részleteket foglalták össze közleményükben.

Hiába dübörög a magyar gazdaság, nem tudjuk tartani a tempót az elképesztő riválisainkkal

2017.08.16
Portfolio.hu
Hiába produkált szép növekedési számokat a magyar gazdaság a második negyedévben, ezúttal sem fértünk fel az EU-s dobogóra. Ennek elsősorban az volt az oka, hogy régiós versenytársaink ebben a negyedévben is elhúztak mellettünk, élükön Romániával, amely már hosszú ideje vezeti az éves növekedési rangsort.

Bemondták a 290 forintos eurót

2017.08.16
Portfolio.hu
Fokozatos erősödésre vannak ítélve a közép-európai devizák - legalábbis ezt vetíti előre a Nordea Bank elemzője legfrissebb kommentárjában.

Az első reakciók a rosszabb magyar GDP-adatra

2017.08.16
Portfolio.hu
Negatív meglepetésként értékelik a szerda reggel közzétett második negyedéves GDP-adatot a hazai elemzők, azonban nagy aggodalomra nincs ok.

Novemberben indul a Budapest-Belgrád vasút építése

2017.08.16
Portfolio.hu
A Budapest-Belgrád között húzódó vasútvonal építésének első üteme novemberben megkezdődik - nyilatkozta kedden Szerbia miniszterelnök-helyettese.

Rosszabb lett a magyar GDP-adat a vártnál

2017.08.16
Portfolio.hu
A második negyedévben 3,2%-kal nőtt éves alapon a magyar gazdaság, ami jócskán elmarad a Portfolio tegnap közzétett 4,0%-os elemzői konszenzusától, illetve érdemi lassulásnak számít az első negyedévi 4,2%-os ütemhez képest. Munkanaphatástól tisztítva 3,8%-os volt a bővülés, negyedéves alapon pedig 0,9%-kal bővült a gazdaság az első negyedévi 1,4% után. Érezhető lassulás történt tehát, amely mögött több ok is megnevezhető.

260-nál várja a dollár az esti Fed-jelzést

2017.08.16
Portfolio.hu
Hétfő óta lényegében mozdulatlan a forint az euróval szemben 304 körül az euróval szemben a bankközi devizapiacon, a dollárral szembeni árfolyamot pedig maga a dollár világpiaci mozgása befolyásolja. A 260 közeli árfolyamban akár lényeges kilengést is hozhatnak azok a jelzések, amelyeket a piaci szereplők a Fed ma este 8-kor megjelenő legutóbbi kamatdöntésének szövegezéséből olvasnak ki.

Palotai: ezermilliárdos segítséget kaptak a devizahitelesek

2017.08.16
Portfolio.hu
A devizahitelesek terhei ezermilliárd forinttal csökkentek a forintosítás által - mondta Palotai Dániel, a jegybank ügyvezető igazgatója szerdán az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Külföldön is felfigyeltek a forint különlegességére

2017.08.16
Portfolio.hu
Az elmúlt napokban rendszeresen beszámoltunk arról, hogy a forint árfolyama rendkívül stabilnak bizonyul, még a bizonytalan időszakokban is. Erre most a Financial Times szerkesztői is felfigyeltek.

Nem akármilyen lőszereket szerez be a NAV

2017.08.16
Portfolio.hu
Újabb lőszerbeszerzési eljárást indított a napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV): a szervezet ezúttal ezer darab festéklőszert szeretne megvásárolni - írja a Magyar Idők szerdai számában.