Bemutatkozás

A Generali Alapkezelő a magyarországi Generali Csoport befektetési szolgáltatások nyújtására szakosodott cége. Társaságunk egy olyan komplex, professzionális szolgáltatásokat nyújtó, a XXI. század igényeit kielégítő termékpalettát épített ki, amely mind a magán, mind az intézményi ügyfelek számára biztosítja az igényeikhez, hozamelvárásaikhoz, kockázatvállaló képességükhöz legjobban illeszkedő befektetési portfóliók kialakítását.

A Generali Alapkezelő 1992 óta aktív részese mind a hazai, mind a nemzetközi pénz- és tőkepiacoknak. Befektetési tevékenységét kezdetben kizárólag a Generali Biztosító keretein belül végezte, a komplex pénzügyi szolgáltatások nyújtása érdekében 2000 végén alakult meg mai társasági formája. A Generali Alapkezelő három fő tevékenységet végez: befektetési alapkezelést, nyugdíjpénztári vagyonkezelést, portfólió kezelést.

Társaságunk 2001-ben kezdte meg a külsős vagyonkezelési üzletág felépítését. Célkitűzéseink között a legfontosabbak az alábbiak voltak: az elért hozam haladja meg a benchmark hozamát, a portfólió reálhozamot biztosítson, teljes körű átláthatóság, nyugodt és kiszámítható működés. A Generali Alapkezelő legjelentősebb ügyfelei között jelenleg is megtalálhatók biztosítók, egyházak, nyugdíjpénztárak és vállalatok.

A nyugdíjpénztári szektor bővülésének köszönhetően dinamikusan nőtt a cég gondozásába bízott vagyontömeg. Több új külsős mandátum megszerzése mellett meglévő ügyfeleink a - vagyonkezelési tevékenységünk elismeréseként – jelentős pluszforrásokat adtak át számunkra. Ezen időszakban a vagyonkezelési állomány meghaladta az 510 Milliárd forintot, mellyel a Generali Alapkezelő az egyik legnagyobb külső vagyonkezelési mandátummal rendelkező szereplő volt a hazai piacon.