Hírek

Kötvényekbe vetett bizalom, avagy a jegybankok piacmozgató hatása

2024.06.13
Andreskó Mária, a Generali Alapkezelő vezető portfóliómenedzsere
Tavaly a magas hozamkörnyezetnek köszönhetően, illetve az infláció csökkenésével összhangban akár 27 százalékos hozamot is el lehetett érni.

„Gondos tervezés, gondtalan nyaralás”

2024.05.14
Tisztelt Partnereink!   Aktuális, „Gondos tervezés, gondtalan nyaralás” c. kampányában az MNB a nyaralás pénzügyi vonatkozásait, a tudatos nyaralástervezés szempontjait ismerteti

Momentum és turbulencia – Vajon olcsó még a régió részvénypiaca?

2024.04.24
Füleki Ferenc, a Generali szenior portfóliómenedzsere
Szerző:Füleki Ferenc, a Generali szenior portfóliómenedzsere

Móra Máté lehet az Év Feltörekvő Portfóliómenedzsere

2024.04.09

Ismét a tőzsde legjobbjai között a Generali Alapkezelő!

2024.03.07

Piacot robbanthat mai gyorsjelentésével az Nvidia

2024.02.22

A hitel nem ajándék

2023.12.01
Ön mikor kezdi a karácsonyi készülődést? Az első adventi gyertya meggyújtásakor már tudja, mi lesz az ünnepi menü vagy épp milyen ajándékok kerülnek a fa alá? A decemberi bevásárlólista összeállítása előtt ne feledkezzen meg az ünnepi költségek megtervezéséről sem! Ahhoz, hogy a december már valóban a karácsonyi hangulat jegyében teljen, kezdje el korábban pénzügyei áttekintését - segítünk!

Érdekes fordulat: jobban pörgött a Russell 2000, mint az S&P 500

2023.11.23
Munkácsi Dávid, a Generali Alapkezelő kiemelt portfóliómenedzsere
Érdekes fordulat: jobban pörgött a Russell 2000, mint az S&P 500 A részvénypiacokat vizsgálva 2022 első negyedévéig kell visszanézni a heti teljesítményeket, hogy a Russell 2000 Index több mint három százalékkal felülteljesítse az S&P 500 Indexet, amit az elmúlt héten láthattunk.

Sok kicsi sokra megy

2023.10.17
Pénzügyi Navigátor, MNB
Pénzügyi tippek a "pénznyelők" lefaragására A takarékoskodni többet jelent a mindennapi spórolásnál. Takarékoskodni egyfajta szemlélet is, amellyel akár a néhány száz forintos "pénznyelőket" is felismerjük, szokásaink, döntéseink megváltoztatásával pedig faragunk is belőle. Hosszú távú elköteleződés ez, amely biztos eredményre vezet, hiszen a rendszeresen félretett vagy átütemezett néhány száz forintból tízezrek is lehetnek a hónap végére.  Ne feledjük: a Sok kicsi sokra megy - ebben nyújt segítséget a Pénzügyi Navigátor.

Érdemes felkészülni a tartósan magasabb kamatok eshetőségére is

2023.10.11
Hadnagy Milán, a Generali Alapkezelő junior portfóliómenedzsere
Érdemes felkészülni a tartósan magasabb kamatok eshetőségére is

Mi (ki?) döntheti el a streamingháborút?

2023.09.27
Hadnagy Milán, a Generali Alapkezelő junior portfóliómenedzsere
Az iparág domináns szereplője a Netflix, azonban egyáltalán nem biztos, hogy a piac további növekedésével nem fognak átrendeződni az erőviszonyok.

Pénztárcabarát iskolakezdés - pénzügyi tippek becsengetés előtt

2023.08.30
Pénzügyi Navigátor, MNB
Pénztárcabarát iskolakezdés - pénzügyi tippek becsengetés előtt Legyen szó akár iskoláskorú gyermeket nevelő családról, akár a nagybetűs élet küszöbén álló egyetemistáról, a nyaralások mellett érdemes végiggondolni a tanévkezdéssel járó esedékes teendőket is. A szeptemberi iskolakezdésnek ugyanis számos pénzügyi vonatkozása van, amelyekkel érdemes már jóval hamarabb is foglalkozni. 

Gondtalan kikapcsolódás - kellemetlen pénzügyi meglepetések nélkül

2023.06.09
Pénzügyi Navigátor, MNB
Gondtalan kikapcsolódás - kellemetlen pénzügyi meglepetések nélkül Egy nyaralás költségei jelentős tételt képezhetnek egy család éves költségvetésében. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Navigátor alábbi cikkében összefoglalt néhány hasznos pénzügyi tippet – hogy a vakációból csak az élmények maradjanak, és utólag ne érjen kellemetlen meglepetés!

Klasszis Díjakat nyert a Generali Alapkezelő!

2023.04.28
Generali Alapkezelő
A jubileumi Klasszis Díjátadón a Generali Alapkezelő újabb szakmai elismeréseket nyert el a befektetési alapjaival!

A tőzsde legjobbjai között a Generali Alapkezelő

2023.02.24
Generali Alapkezelő
A több mint két évtizedes tradíciót folytatva idén is megrendezte a Budapesti Értéktőzsde a BÉT Legeket, amelynek keretében a tavalyi évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó tőkepiaci szereplők részesültek elismerésben.

Interjú Varga Róberttel, a Generali Alapkezelő vezérigazgatójával

2023.01.11
Világgazdaság.hu, Generali Alapkezelő
Rázós év volt 2022 az alapkezelői szektorban, az évtizedek óta stabilan teljesítő befektetési stratégiák rendre kudarcot vallottak. Varga Róbert, a Generali Alapkezelő vezérigazgatója szerint az elmúlt évtizedben semmiféle izgalmat nem hozó kötvénypiac felpezsdült, újra érdemes keresni a beszállókat.

Klasszis Díjakat nyert a Generali Alapkezelő!

2022.04.25
Generali Alapkezelő
A Privátbankár.hu Klasszis Díjátadón, ahol a szakma legjobbjait díjazták, a Generali Alapkezelő befektetési alapjai két kiemelt kategóriában is a legjobbak között végzett az elmúlt három év teljesítményei alapján!

A Generali a Biztonságért Alapítvány támogatása

2022.03.04
Generali Alapkezelő
A magyar Generali Csoport, benne vállalatunk, a Generali Alapkezelő az élethosszig tartó partneri törekvésünknek megfelelve az ukrajnai krízis kapcsán folyamatosan keresi azokat a pontokat, ahol segíteni tudunk. Szeretnénk szűkebb és tágabb közösségeink mellett állni, és tevőlegesen hozzájárulni ahhoz, hogy valamelyest mérsékeljük a helyzet hatásait.

A figyelem csodákra képes – karácsonyi jótékonysági megmozdulásaink

2021.12.23
A nemzetközi Generali 2021-ben, míg magyar vállalatcsoportunk idén ünnepli 190 éves jubileumát. Büszkék vagyunk múltunk gazdag örökségére, a stabilitásra, amit nyújtani tudunk ügyfeleinknek. Jubileumunk kapcsán a legfontosabb kérdés számunkra az, hogyan tudjuk értékeink mentén tovább folytatni az építkezést, hogy több mint egy millió ügyfelünket élethosszig tartó partnerként segíthessük tovább.

Klasszis Díjakat nyert a Generali Alapkezelő!

2021.04.13
Generali Alapkezelő
Az idei évben is megrendezésre került a befektetési alapkezelői szakma legfontosabb eseménye a Privátbankár.hu Klasszis Díjátadó, melynek keretében a szakma legjobbjait díjazták.

Vezetőváltás a Generali Alapkezelő élén

2021.03.30
Generali Alapkezelő
Varga Róbertet, a Generali Biztosító korábbi pénzügyi és elszámolási terület vezetőjét nevezték ki a Generali Alapkezelő élére

Karácsonyi ajándékozás helyett adományozás

2021.01.10
Generali Alapkezelő
A rendhagyó 2020-as év után a karácsonyi szezon is rendhagyó volt a Generali Alapkezelő számára.