Vezetőváltás a Generali Alapkezelő élén

2021.03.30
Generali Alapkezelő

Varga Róbertet, a Generali Biztosító korábbi pénzügyi és elszámolási terület vezetőjét nevezték ki a Generali Alapkezelő élére

A Generali Alapkezelő vezérigazgatói funkcióját – a felügyeleti engedélyezést követően – Varga Róbert veszi át.

A Generali Alapkezelő (GAK) stratégiai célkitűzése – összhangban a nemzetközi és a hazai irányokkal – a vállalat piaci pozíciójának és eredményességének erősítése. Róbert kiemelt feladata lesz ezen kifejezett szándék megvalósítása, valamint, hogy a Generali tagvállalatai szintjén is minden kapcsolati ponton egységes fellépéssel szolgálhassa ki ügyfeleit.

Horváth Gergely, a Generali Alapkezelő eddigi vezérigazgatója marad a Generali Biztosító pénzügyi területért felelős vezérigazgató-helyettese, valamint vissza-tér a Generali Alapkezelő felügyelőbizottsági elnökhelyettesi mandátumához.

Varga Róbert – közgazdász, üzleti informatikus, bankinformatikai szakmérnök, 2002-ben kezdte pályafutását a Generali Biztosítónál, ahol befektetési szakértő, befektetési vezető majd a teljes pénzügyi és elszámolási terület vezetője volt. Elvégezte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) és Bankárképző közös programját, a VAP (Vagyon, Alap, Portfólió) képzést, valamint részt vett a Generali közép-kelet-európai régiós tehetségprogramjában. Elkötelezett a digitális fizetési megoldások, a fenntartható és innovatív befektetések mellett. Nős, 2 gyermek édesapja.

 

A Generali Alapkezelő a nemzetközi Generali Csoport közép-kelet-európai régiójához tartozó vagyonkezelő társaság, a hazai vagyonkezelési piac meghatározó szereplője. Immár 20 éve fáradozik azért, hogy mind magán, mind intézményi ügyfeleit az igényeikhez, hozamelvárásaikhoz, kockázatvállaló képességükhöz legjobban illeszkedő befektetési portfóliók kialakításával segítse. A kezelt vagyon nagysága a tavalyi év végén meghaladta a 355 milliárd forintot.

Az idei év újdonságaként a Generali Alapkezelő és a Generali Biztosító ügyfelei a jövő igényeit kiszolgáló online rendszeren keresztül képesek lesznek értékpapírszámlát nyitni, ahol a kockázatvállalási szinttől függően ki is tudják választani a kívánt portfólió összetételét.