Ismét dobogós lett a Generali Alapkezelő a Klasszis 2017 díjátadón

2017.03.13
Generali Alapkezelő

A Privátbankár.hu már negyedszer díjazta a hazai alapkezelő szakma legjobbjait: a Klasszis 2017 díjátadón a vagyonkezelő szakemberek mellett a legjobb teljesítményű befektetési alapokat ismerték el. A Generali Alapkezelő az elmúlt évekhez hasonlóan idén is több kategóriában állhatott dobogóra a Privátbankár.hu március 9-i ünnepélyes díjátadóján.

A Privátbankár.hu hagyományteremtő jelleggel díjat alapított, amellyel  a magyarországi befektetésialap-piacon szereplő portfóliókezelők és alapkezelő cégek teljesítményét szeretné elismerni és jutalmazni.

A befektetési alapok kétségtelenül jelentős szerepet töltenek be a megtakarítások között, tőkéjük a BAMOSZ (Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége) adatai szerint tavaly több mint 5800 milliárd forintra nőtt. Ez a tekintélyes szám is alátámasztja az alapok és kezelőik szakmai értékelésének fontosságát, amit már negyedik éve a Privátbankár.hu vállal magára.

A Generali IC Ázsiai Részvény V/E Befektetési Alapok Alapja az Év Legjobb Feltörekvő Piaci Részvény Alapjai között ért el III. helyezést, míg az Év Legjobb Abszolút Hozamú Nem Származtatott Alapja kategóriában a Generali IPO Abszolút Hozam Alap örülhetett a III. helynek.

Az elismerések ismét bizonyították, hogy a portfóliók teljesítménye mellett érdemes kiemelni a Generali Alapkezelő vagyonkezelői csapatának profizmusát. A nemzetközi Generali Csoport régiós vagyonkezelési központja számos biztosítói és nyugdíjpénztári portfólió mellett 15 befektetési alap kezelését is végzi.

A díjazottak teljes listája az alábbi linkre kattintva érhető el: http://privatbankar.hu/klasszis

A Generali Alapkezelő korábbi helyezései:

Az Év Legjobb Hosszú Lejáratú Kötvény Alapja 2016 – III. helyezés: Generali Hazai Kötvény Alap

Az Év Legjobb Feltörekvő Piaci Részvény Alapja 2016 – III. helyezés: Generali IC Ázsiai Részvény V/E Befektetési Alapok Alapja

Az Év Legígéretesebb Likviditási Alapja 2016 – II. helyezés: Sberbank Pénzpiaci Befektetési Alap

Generali Alapkezelő Zrt.